Her akşam ayrı bir mahallede, mahalle halkı ile buluşan Mehter Takımı Ekşisu mesire alanında iftar sonrası düzenlediği programla vatandaşların beğenisini topladı. Düzenlenen Mehter gösterisi sonrası,  iftar için Ekşisu mesire alanına gelen vatandaşlara seslenen Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, dünyanın bir çok yerinde Müslüman kardeşlerimiz zulüm altında bir Ramazan’ı idrak ediyorlar. Onlara dua edelim dedi.

Çakır; “Ramazan gecelerimiz burada olduğu gibi şehir merkezinde de çeşitli programlarla devam ediyor.  İstedik ki Ramazan akşamlarımız diğer akşamlardan farklı olsun, bu programlarla birlikte milli ve manevi duygularımız doruğa çıksın. Çünkü biliyoruz ki Ramazan da fert bazında, aile bazında, sokak ve mahalle bazında duyarlılık daha da artıyor. Herkesin birbirinin halinden anladığı bir zaman dilimi haline geliyor. Zaten Ramazan’ın da anlamı bu değil mi? Manevi duygularımızın doruğa çıktığı bu günlerde mehter takımındaki arkadaşlarımızla birlikte mahalle mahalle geziyoruz. Ayrıca her gün 3 bin kardeşimizin evinde iftarlığını hazır bulunduruyoruz. Bu dağıtımı mehter takımında ki arkadaşlarımız yapıyorlar. Yaklaşık 700 aileye bizzat evinde iftarlık götürüyoruz. Artık Ramazan çadırları gibi sokak etkinlikleri gibi insanların rencide olduğu mahcup olduğu bir durum yaşanmasın istiyoruz. İşte bunu gerçekleştiren ve daha sonra her mahallede ortaya koydukları programla milli ve manevi duygularımızı kabartan mehteran takımımız. Bizler huzur içinde bir Ramazan geçirirken dünyanın birçok yerinde zulüm altında, baskı altında, bombalar ve kurşunlar altında Ramazan’ı geçiren kardeşlerimiz var. Bugün Suriye’de, Filistin’de, Arakan da kardeşlerimiz zulüm altında bir Ramazan’ı idrak ediyorlar. Onlara dua edelim” diye konuştu.

Mehter gösterisi ve yapılan konuşmanın ardından Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Ekşisu mesire alanında bulunan vatandaşlarla sohbet edip çay içti. 

Editör: Doğu Gazetesi