Gazeteci-Yazar Hikmet Köksal Türkiye Yazarlar Birliği’nde konuştu:

“Milletlerin geleceğini yazarlar şekillendirir”

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin haftalık kültürel programları devam ediyor.  Bu haftanın konuğu Gazeteci-Yazar ve Türkiye Gazetesinin köşe Yazarı Hikmet Köksal oldu.

Whatsapp Image 2024 02 17 At 12.32.23 (1)

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Kültürevi’ndeki toplantıda konuşan Hikmet Köksal Milletlerin geleceğini o milletin yaşayan gazetecileri ve yazarlarının oluşturacağını söyledi. Hikâyeleri ile, romanları ile gençlerin dimağına yerleştirecekleri millet sevgisi, vatan sevgisi ile yeri geldiğinde vatanını savunmaktan geri durmayacaklarını ifade etti.  Yazılmış romanların milletler üstüne etkisini anlatırken örnekler verdi.  Hikmet Köksal: “Eğer Bosna’da yörenin yazarları geleceği gören hikâyeler, romanlar yazmış olsalardı, soykırımla karşı karşıya kalmayacaklardı. Bugün Gazze’de yaşanan soykırımda geleceği göremeyen hikâyeci ve yazarların sorumlulukları vardır.”  Şeklinde konuştu.

Hikmet Köksal konuşmasının bir bölümünde ise sanata ve edebiyata verilen önemi Hz. Peygamberin şairlere yönelik iltifatı olduğunu söyleyerek  “Topkapı sarayındaki Hz. Peygamberin hırkası bir edebi sanat anıtıdır. Şiire verilen değerin göstergesidir.” Dedi.

İslam tarihinden örnekler veren Hikmet Köksal:  “Bizim olmayan bir eserin onlarca tercümesi yapılırken, bize ait önemli eserlerin tercümeleri ya bir defa, ya da hiç yapılmamaktadır. Biz kendimizi anlatmadığımız süre ciltler arasına sıkıştırılmış bir cümle bizi bitirmeye yetmektedir. Bizi bağımlı hale getirmektedir. O halde bizim yazarlarımız bizi anlatmalı ve ülkemizin geleceği için teminat oluşturmalıdırlar. “ şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 11 lezzetiyle Dünyanın En İyi Mutfaklar listesinde olduğunu biliyor muydunuz? Türkiye'nin 11 lezzetiyle Dünyanın En İyi Mutfaklar listesinde olduğunu biliyor muydunuz?

Program sonrasında Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir Gazeteci Yazar Hikmet Köksal’a bir teşekkür belgesi Diş Hekimi Serdar Çetinkaya ‘da el işi bir tablo hediye etti.

Whatsapp Image 2024 02 17 At 12.32.22

Çok sayıda yazar, akademisyen ve dinleyicinin katıldığı program yaklaşık bir saat sürdü.

Editör: Halil İbrahim Özdemir