Artık robot süpürgeler evlerin olmazsa olmazı... Neredeyse her evde bulunan robot süpürgeler işlevselliği ile ev temizliğinde kolaylık sağlıyorlar. Bu nedenle temzilikte tercih olarak ilk sırada yer alıyorlar. Ancak her kullanıcı için aynı memnuniyet söz konusu olmuyor. Kullanıcılar servet ödedikleri robot süpürgeler için şikayette bulunabiliyor.

İşte robot süpürgeler hakkında ki şikayetler...

"Xiaomi Pro robot süpürge aldık. Teknosa aracılığıyla ilk üç ay sorunsuz kullandık, ancak sonraki zamanlarda süpürge kendi kendine durmaya başladı. Bunun üzerine servise gönderdik ve servisten geldi. On beş gün sonra aynı sorun tekrarlandı ve yine gönderdik; gene geldi. Bu kez hiç kullanamadık ve değişim talep ettik, fakat servis yine bakım yapıp gönderdi. Sorun devam etti ve beş-altı kez servise gidip geldi ama düzelmedi. Ürünün değişimini istiyoruz, ancak servis her seferinde geri gönderiyor ve biz çok pişman olduk. "

DJI Avata 2 Drone fiyatı belli oldu DJI Avata 2 Drone fiyatı belli oldu

"Mi Vacuum Mop Pro robot süpürgem birkaç dakika çalıştıktan sonra otomatik olarak kapanmaktadır. Tekrar şarj istasyonuna götürdüğüm zaman açılmaktadır. Ve devamlı kullandığım bir ürün bile değilken asla muhatap bulamıyorum? İnternet üzerinden araştırdığım zaman aynı modelde bir çok insan aynı problemi yaşamaktadır konuyla alakalı yardımcı olmanızı istiyorum."

"Xiaomi Mop 2 Pro Robot Süpürge Sensör Sorunu.. Çarpışma sensörü hatası diyor, servise gidiyor, 'bir şeyi yok' deyip dalga geçiyorlar sanki. Değişim istiyorum ya da iade. "

"Zaten yaklaşık bir yıldır süpürgeyi servisten alıp sağlıklı bir şekilde kullanamıyorum. Yerli ve güvenilir bir marka olduğu için Fakir'ı tercih etmiştim; ancak maalesef yanıldığımı görüyorum. Mağduriyetimin giderilmesini ve sorunuma çözüm bulacak bir muhatap bulmayı istiyorum."

"Bir yıl önce satın almış olduğum Hiking marka robot süpürge, internete bağlanma problemi nedeniyle garanti kapsamında servise gönderilmiştir. Ancak servis, şarj bölümünde oksitlenme meydana geldiği için ürünün garanti kapsamında olmadığını belirtmiş ve 4.346,00 TL tutarında bir masraf çıkarmıştır. Bu durumdan ötürü robot süpürgenin iadesini talep ettiğimizde, ek olarak 800,00 TL servis bedeli ve 400,00 TL kargo ücreti talep edilmiştir."

"1 Ocak 2024 tarihinde Philips marka robot süpürge satın aldım. İlk 1-2 ay düzgün çalıştı. Ancak sonrasında halı üzerinde fırça arızası vermeye başladı."

"02-01-2024 tarihinde Migros ticaret. A. Ş. 5M Meydan İstanbul Ümraniye mağazasından almış olduğum Xiaomi S10+ beyaz robot süpürgem 2 ay kullanmadan pas pas yapar iken haznesindeki suyu boşaltmamaya ve düzgün bir şekilde mop işlemini yapmamaya başladı."

Xiaomi marka robot süpürgem şarj olmuyor. Ürünü alalı 3 ay oldu. Şarjı bitmemiştir umarım. "

"Honor marka robot süpürge arızalandı. Anlaşmalı olduğumuz kargo şirketi ile ürünü gönderdikten sonra, ürünün tamir edilemediği ve ücretin iade edileceği bilgisi verildi. Ancak internet üzerinden satın alınan mağazanın kapandığı ve bu nedenle ücret iadesinin gerçekleştirilemediği belirtildi."

"Roborock s8 mopping robot süpürge satın aldım ancak dün şarjını full doldurdum bugün baktığımda herhangi bir kullanım olmadığı halde 80 e düşmüştü. Bataryasında bir problem olduğunu düşünüyorum. İki gün deneme yaptım ama fişini çektiğim halde büyük oranda şarj düşüşü oluyor."

Editör: Sena ERDOĞAN