Türkiye’de Prenses Doğum neden tercih edilmiyor? Türkiye’de Prenses Doğum neden tercih edilmiyor?

Son dönemlerde küreselleşen dünyanın etkileriyle suyun yerini markalı kahveler, asitli içecekler ve enerji içecekleri aldı. Fakat bunların hiç biri suyun yerini tutmuyor.

Vücudumuzda yüzde 60’lık bir kısmı oluşturan su sağlığımızı korumakta bilmediğimiz kadar önemli. Özellikle kilo konusunda oldukça etkili bir rol oynayan suya gereken değeri vermediğimiz takdirde karşılaşacağımız sorunlar bizleri şaşırtmasın.

Uzmanların özellikle ramazan ayında sıkça uyarılarda bulunarak neden su tüketimini arttırın dedİğini hiç merak ettiniz mi? Aslında iftarda yemeklerin yanında tükettiğiniz asitli veya asitsiz içecekler hatta ardından tatlı ile beraber gömdünüz çaylar aslında  yediğiniz lokmalar gibi size kalori olarak geri dönüyor. Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre  su yerine içtiğiniz o içecekler  bedeninize günde ortalama olarak 200 kalori daha fazla almanıza sebep oluyor. Bütün seneye bu oranı yaydığınızda ise 1 yıl içinde 10 kilo ile denk bir çizelge ortaya çıkıyor.

Halbuki su tüketimini arttırarak yağ yakımını kolaylaştırabilir, vücudunuzdaki fazlalıklardan kurtularak sabit kilonuzu koruyabilirsiniz. Hatta biraz daha su tüketerek (2,5 litre en uygunu) kilo bile verebilirsiniz. Böylece gün boyu yaşadığınız halsizliklerden kurtulur, hareket temponuzu koruyabilir, uzun yıllar genç kalabilirsiniz.

Uzmanların açıklamalarına göre vücudunuza ihtiyacı olan asıl suyu sağlamadığınız takdirde kilo artışı, kabızık, depresyon, cilt sorunları, ateş, kas ağrıları, zihinsel sorunlar vb. daha bir çok sıkıntı ile karşılaşabilirsiniz. Eee boşa demiyoruz "SU HAYATTIR"

Editör: Merve Kiraz