Azerbaycan Kars Başkonsolosu Rektör Levent ile bir araya geldi Azerbaycan Kars Başkonsolosu Rektör Levent ile bir araya geldi

Yapım aşamasında büyük bir ustalık isteyen tandır ekmeği, kadın ustaların hünerli ellerinden Ramazan sofralarına sunuluyor.
Erzincan İnönü Mahallesinde bulunan bir fırında kadın ustalar Ramazan ayı dolayısıyla sabahın erken saatlerinden itibaren tandırları yakarak iftar hazırlıklarına başlıyor. Yoğunluk olmasından dolayı vardiyalı olarak çalışan kadınlar uzun yıllardır geçimlerini tandırdan kazanıyor.
Kadın ustalardan Güllü Biçer, Ramazan’da işlerinin daha yoğun olduğunu belirterek, “Yıllardır tandırda çalışıyoruz. Sabah erkenden gelerek hamurumuzu hazırlıyoruz. İçine de tuz maya su koyuyoruz. Hiçbir katkı maddesi yok. Hazır hale gelene kadar bir yandan da tandırımızı yakıyoruz. Daha sonra da ekmeğimizi pişiriyoruz. Ramazan’da da işler bayağı yoğun. Erkenden gelip marketlere daha erken gönderiyoruz. Niyetli olarak çalışmak da zor oluyor ama elimizden geldiği kadar vatandaşları memnun etmeye çalışıyoruz” diyor. (İHA)

Editör: Adem Küçükkaya