Hem sürücüler hem de yolcular trafik kazasına sebebiyet verebilmektedir. Sürücüler, örneğin hız yaparak ve dikkatsiz araç kullanarak kazalara neden olurken, yolcular kırmızı ışıkta geçmek ve yaya geçidini kullanmamak gibi hatalar yapmaktadır. Birden fazla aracın karıştığı kaza sonrası olay yerinde yapılacak inceleme ve sonrasında yapılacak inceleme sonucunda bunun faili belirlenmektedir. Peki trafik kazasında mutabakatsızlık ne demek?

Kayısıda çil hastalığı uyarısı! Kayısıda çil hastalığı uyarısı!

Bilindiği üzere ülkemizde her gün onlarca trafik kazası olmakta ve istenmeyen durumlar yaşanabilmektedir. Trafik kazalarının hata oranı hesaplanırken kazanın maddi mi yoksa manevi mi olduğuna dikkat edilmektedir. Trafik kazasında maddi hasar varsa ve kaza iki taraf arasında meydana gelmişse kusurun tespiti için gerekli tedbirler alınmalıdır.

Trafik Kazasında Mutabakatsızlık Ne Demek?

Maddi ve manevi zarar verebilen trafik kazalarında farklı kavramlar görmekte ve anlamlarını öğrenmek istemekteyiz. Bu kavramlardan biri olan "mutabakatsızlık" çok derin ve ayrıntılı bir anlama sahiptir. Trafik kazasında mutabakatsızlık ne demek? kapsamında yer alan bu sözcük, kelime anlamı olarak uyum, uygunluk ve uzlaşma anlamına gelmektedir. Kaza dosyalarında sürücüler tarafından sıklıkla "mutabakatsızlık" olarak görülen bu tabir, sürücülerin birbirleriyle anlaşamamalarına, karar verememelerine ve bir belirsizliğin varlığına işaret etmektedir. Ayrıca sürücülerin sözleşmesi varsa iki sigorta şirketi arasında da bir ihtilaf çıkabilmektedir. Trafik kazasında mutabakatsızlık ne demek? hususu çok dikkatli takip edilmesi gereken bir durumdur. Asla gözden kaçırmamanız ve sürekli takip etmeniz gerektiğini ifade edebiliriz.

Editör: Doğu Gazetesi