Yozgat’ın Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, havaların soğuk geçmesinden dolayı, su sayaçlarının donup bozulmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Hava sıcaklarının zaman zaman sıfırın altına düştüğünden dolayı su abonelerinin sayaçlarını iyi korumaları gerektiğini aksi halde, donma ve patlamaların aboneleri sıkıntıya sokacağını belirten Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, “Su sayacı gövdesindeki donma ve patlama meydana geldiği zaman abonelerimizin sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, abone numaraları ile birlikte belediye su işleri birimine iletmeleri gerekiyor. Geçtiğimiz 2010 yılında ilçe merkezinde bin 500’ün üzerinde su sayaç patlağı meydana gelirken, 2011 yılında 600 abonenin su sayacı patladı” dedi.

Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılması gerektiğini ifade eden Şimşek, “Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numaranızı mutlaka belirtmek suretiyle belediye'ye bildirilmesi gerekiyor. Çok şiddetli soğuklarda ayrıca muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmaması gerekiyor. Abonelerce gerekli tedbirlerin alınmaması halinde, soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olması, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkanı olmayıp, hurdaya çıkabiliyor. Özellikle vatandaşlarımızın donan sayaca ve tesisata ateş tutmamaları ve sıcak su ile sökmemelerini istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: iha