Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin imal ve ticareti veya temini, gerek kullanmak için satın alınması, kabul edilmesi veya bulundurulması, gerekse de kullanımının kolaylaştırılması veya özendirilmesi eylemlerine ilişkin, il merkezinde operasyonlar gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen operasyonlarda; uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslara yönelik olarak E.K. isimli şahsın ikametinde ve eklentilerinde yapılan aramada toplam daralı ağırlığı 145,81 gram Sentetik Cannabinoid (Bonzai) maddesi ve 54 adet Sentetik Ecza maddesi ele geçirildi.

E.K. isimli şahıs, TCK-188 maddesince 'Uyuşturucu Madde Ticareti' suçundan işlem yapılarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslara yönelik yapılan sokak çalışmasında ise; A.K. ve G.İ. isimli şahısların yapılan kaba üst yoklamasında daralı ağırlığı toplam 1,87 gram kokain, 2,43 gram kâğıda emdirilmiş Sentetik Cannabinoid (Bonzai), 1,63 gram Sentetik Cannabinoid (Bonzai) ve 13 adet Sentetik Ecza maddesi ele geçirildi.

SON DAKİKA; DEPREM SON DAKİKA; DEPREM

G.İ. isimli şahsa TCK-191 maddesince 'Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak' suçundan işlem yapıldı. A.K. isimli şahıs ise TCK-188 maddesince 'Uyuşturucu Madde Ticareti' suçundan tutuklanarak cezaevine teslim edildi. 
 

Editör: Sena ERDOĞAN