Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, İl Jandarma Komutanlıklarınca 20 ilde uyuşturucu madde satıcılarına ve yasa dışı kenevir ekenlere yönelik kapsamlı operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlar kapsamında 660 narkotik ve asayiş ekibi, 3 bin 960 personel ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Takip Timleri görev aldı.
Operasyonun Bilançosu
Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği baskın ve aramalarda ele geçirilen maddeler ve imha edilen bitkiler şu şekilde sıralandı:
-
580 kg uyuşturucu madde
-
62 bin 180 adet uyuşturucu hap
-
6 milyon 747 bin adet kök kenevir ve skunk bitkisi imha edildi
Şüphelilerin Faaliyetleri Deşifre Edildi
Yapılan tespitlerde, yakalanan şüphelilerin uyuşturucu madde ticaretini organize bir şekilde yürüttükleri, yasa dışı kenevir ve skunk ekimi yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin ayrıca uyuşturucu satışını sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gerçekleştirdikleri tespit edildi.
Yargı Süreci
Operasyonlar sonucunda toplam 60 şüpheli yakalandı. Adli makamlara sevk edilen zanlılardan:
-
41 şüpheli tutuklandı.
-
19 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı.




