TBMM heyeti, Filistin'in işgaline ilişkin Türkiye'nin sunumunu takip için Lahey'e gitti TBMM heyeti, Filistin'in işgaline ilişkin Türkiye'nin sunumunu takip için Lahey'e gitti

Tüm dünyadan gizlenen bu alan yıl boyunca durmaksızın yumurtlayan milyonlarca tavuğun barındırıldığı devasa bir kümes alanından oluşuyor. Tavukların nerede tutulduğu sadece üretim yapan kişiler tarafından bilinirken ulusal güvenlik sırrı olarak bilgiler açıklanmıyor.

Devlet destekli olarak düzenli güvenlik sistemleri ve muhafızlar ile birlikte korunan bu alan yüz binlerce yumurtanın bu tesislerden alınarak kamyonlarla ülkenin farklı bölgelerine taşınması ile hizmetin sunuyor.

Yumurta Çiftliğinin Sırrı Ortaya Çıktı!

En çok merak edilen ise tüm dünyadan gizlenen bu bölgenin ne amaçla tasarlandığıydı? İddia edilene göre sofralarda her sabah yumurta görülmesi amacıyla yapıldığı düşünülen bu uygulama aslında grip aşısının bir formülü olarak görülüyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından özellikle grip hastalığının yaygınlaştığı dönemlerde grip aşısını oluşturmak için yumurtalar kullanılıyor.

Tek Sezonda 140 Milyon Yumurta!

Yumurtalar aşı üretim aşamasında aktif olarak değerlendiriliyor. Tahminlere göre Amerika'da yalnızca bir sezon için 140 milyonu aşkın yumurta kullanıldığı bilinmiyor. Bağışıklık sisteminde oluşabilecek enfeksiyona karşı vücudu hazırlamak amacıyla yumurtalardan virüs antijeni sağlanıyor. Yeni aşılara ihtiyaç duyulduğu anda yeniden bu yönteme başvuruluyor.

Editör: Doğu Gazetesi