Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası (Erzincan TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, Türkiye ile Mısır arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu’na katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere çok sayıda oda ve borsa başkanının yer aldığı forum, Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Program kapsamında, Türkiye ile Mısır arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin geliştirilmesine yönelik kapsamlı görüşmeler yapıldı.

Forum süresince, TOBB ile Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu arasında; sanayi, ticaret, tarım, balıkçılık, turizm, lojistik ve inşaat başta olmak üzere birçok sektörü kapsayan iş birliği protokolleri imzalandı.

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Erzincan TSO Başkanı Ahmet Tanoğlu, Türkiye ile Mısır arasında geliştirilen ekonomik iş birliklerinin iş dünyası açısından önemli fırsatlar barındırdığını vurguladı. Tanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye–Mısır Oda ve Borsalar İş Birliği Forumu kapsamında gerçekleştirilen temaslar, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması açısından büyük önem taşımaktadır. İmzalanan iş birliği protokollerinin; üretim, ihracat ve yatırım alanlarında karşılıklı güveni güçlendireceğine ve iş dünyamız için yeni açılımlar sağlayacağına inanıyoruz. Erzincan iş dünyasının bu süreçten en üst düzeyde fayda sağlaması adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu iş birliklerinin, başta Erzincan olmak üzere ülkemiz ekonomisine kalıcı katkılar sunmasını temenni ediyorum.”

Muhabir: Merve Kiraz