Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Erzincan dernekleri Çankaya Belediyesi’nin desteği ile Zübeyda Hanım Sosyal Tesisleri’nde iftar programı düzenledi. Beş yüze yakın Erzincanlı iftar sonrası uzun süre sohbet etti, hasret giderdi.

İftar sonrası ErzincanDernekleri Federasyonu Başkanı Selahattin Ayvaz hemşerilerimize konuşma yaptı. 
Son aylarda yaşanan gelişmeleri anlatan Ayvaz: “Biliyorsunuz ülkemizde deprem nedeniyle büyük bir dram yaşanıyor. Resmi rakamlarla 50 bin insanımızı kaybettik. Yüz binlerce vatandaşımız şehirlerini terk etti. Millet olarak bizler de travma yaşadık. 
Bu günlerde bizi yeniden umutlandıran, insanlığımızı hatırlatan gelişmeleri de yaşadık. Zor günlerde sağcıyla solcunun, zenginle fakirin, gençle ihtiyarın birlikte seferber olduğunu gördük.
Birlik ve beraberliğin önemini bir kez daha algıladık” dedi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle konuşmasında deprem konusunda Erzincanlının çok acı çektiğini, şehrin ekonomik ve sosyal bakımdan güç kaybettiğini belirterek “ tüm bunlara rağmen Erzincan dualı bir şehirdir. Erzincan insanı basiretlidir. Şehrine sahip çıkarak O’nu tekrar güzel ve huzurlu bir şehir haline getirmiştir” dedi.

Erzincan Emniyeti bilgilendiriyor Erzincan Emniyeti bilgilendiriyor

Merve KİRAZ

Editör: Merve Kiraz