Akciğer ve alt solunum yollarını koruyan mukus türüne balgam denir.  Solunum yoluyla vücuda giren zararlı bakterilerin uzaklaştırılması için filtre görevi görerek bu bölgelerin nemlendirilmesini sağlar.

Akciğer herhangi bir rahatsızlık anında balgam üretiyor. Özellikle bebeklerde akciğerleri tam olarak gelişmediği için çok kolay bir şekilde toz, yabancı madde ve mikroplara maruz kaldığından balgam üretimi çok fazla olabiliyor. Balgam nefes alış verişini olumsuz etkilerken nefes darlığına da yol açabilir.

Balgam tedavisi doktor kontrolünde yapılabilmektedir ancak bunun doğal yöntemleri de bulunuyor. Eğer kişide balgam çok ise ve herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmeyi tercih etmiyorsa kendi imkanları ile geçici çözümler alabilir.

Cilt Toniği nedir, ne işe yarar, Cilt tipine göre tonik seçimi nasıl olmalı? Cilt Toniği nedir, ne işe yarar, Cilt tipine göre tonik seçimi nasıl olmalı?

Örneğin ekşi yeşil elma sabahları aç karına yendiği takdirde balgamı önemli derecede sökebiliyor. Sabah kahvaltı öncesi yenen yeşil elmadan 1 saat sonra kahvaltı yapılması öneriliyor.

Editör: Adem Küçükkaya