Erzurum’da gece başlayan kar, sabah saatlerine kadar etkili oldu. Yollar, araçlar, ağaçlar ve bitkiler karla kaplanırken, sürücüler yolda ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri cadde ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları yaptı.
Tunceli Beyaza Büründü
Tunceli’de gece etkili olan sağanak bazı bölgelerde kara dönüştü. Ovacık, Pülümür, Nazımiye ve Hozat ilçeleri yeniden beyaza bürünürken, belediye ekipleri ana cadde ve sokaklarda kar küreme çalışması gerçekleştirdi. Vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizledi.
Ardahan’da Tipi Etkili Oldu
Ardahan genelinde kar yüksek bölgelerde tipi şeklinde etkisini gösterdi. Tipi, yollarda buzlanmaya yol açtı ve ekipler ulaşımın güvenliği için çalışmalara başladı.
Kars’ta Sarıkamış Beyaza Büründü
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde gece başlayan kar aralıklarla devam etti. Sarıçam ormanları, bitkiler ve araçlar karla kaplandı. Sarıkamış Belediyesi ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmaları yürüttü. Vatandaşlardan Emin Kandemir, “Gece hafiften bir kar yağışı vardı, sabah kalktık 20 santimetre kar yağmış. Kara kışla mücadeleye devam ediyoruz.” dedi.
Erzincan’da Ulaşım Tedbirleri
Erzincan’da da gece saatlerinden itibaren kar etkili oldu ve kent beyaza büründü. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda kar temizliği yaparken, vatandaşlar iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerindeki karı temizledi. Yüksek kesimlerde kar nedeniyle Erzincan–Erzurum, Erzincan–Sivas ve Erzincan–Gümüşhane kara yolları zaman zaman trafiğe kapandı. İl Özel İdaresi, belediye ve karayolları ekipleri, ulaşımın aksamaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: AA





