Dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2026 Yılı Dünya Üniversite Sıralaması (World University Rankings) sonuçlarında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) uluslararası ölçekte değerlendirilen üniversiteler arasında 1501+ bandında yer aldı.
Eğitim, araştırma, atıf ve uluslararası görünürlük gibi temel performans göstergeleri dikkate alınarak hazırlanan sıralama, üniversitelerin küresel ölçekteki akademik ve bilimsel faaliyetlerini kapsamlı biçimde ortaya koyuyor. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin listede yer alması, üniversitenin akademik gelişimini sürdürdüğünü ve uluslararası yükseköğretim arenasındaki görünürlüğünü artırmaya devam ettiğini gösteriyor.
Alan bazlı değerlendirmelerde ise üniversite; tıp alanında 1001+ bandında, mühendislik alanında 1251+ bandında ve fizik bilimleri alanında 801–1000 bandında yer aldı. Bu sonuçlar, EBYÜ’nün farklı disiplinlerde yürüttüğü akademik çalışmaların uluslararası ölçekte karşılık bulduğunu ortaya koydu.
Son yıllarda eğitim-öğretim kalitesini yükseltmeye, bilimsel araştırmaları teşvik etmeye ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, elde ettiği bu sonuçla küresel ölçekte rekabet edebilir üniversiteler arasında yer alma hedefi doğrultusunda önemli bir adım daha atmış oldu.
Sıralama sonuçlarını değerlendiren Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, elde edilen başarının ekip çalışmasının bir sonucu olduğuna dikkat çekerek, “Times Higher Education gibi saygın bir uluslararası sıralamada üniversitemizin yer alması, doğru yönde ilerlediğimizin somut bir göstergesidir. Alan bazlı sıralamalarda elde edilen sonuçlar ise farklı disiplinlerde yürütülen nitelikli akademik çalışmaların karşılık bulduğunu göstermektedir. Bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, üniversitemizin akademik başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.