Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Erzincan’daki basın mensuplarını Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programında ağırladı. Programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rektör Levent, üniversitedeki akademik atama süreçlerine dair de açıklamalarda bulundu.
Üniversitede işe alınan kişiler arasında akrabalık ilişkileri olduğuna dair söylentiler bulunduğunu belirten Prof. Dr. Levent, bu iddiaların bir kısmının doğru olduğunu, ancak tercihlerin nitelik esasına göre yapıldığını ifade etti. Levent, “Diyelim ki daha nitelikli bir insan başvurursa, tabii ki daha niteliklisini tercih ederiz” dedi.
Konuşmasının devamında iç atamalara da değinen Rektör Levent, bazı durumlarda mecburi uygulamaların söz konusu olduğunu belirtti. Doktor öğretim üyesi kadrolarında, ilgili kişi için kadro talep edilirken özelliklerin yazılmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.
Dışarıdan yapılacak atamalarda ise üniversitenin ihtiyaçları doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Levent, uygun, sakıncalı olmayan ve üniversiteye zarar değil katkı sağlayacak kişilerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Bu süreçte seçici olunmasının önemine dikkat çekti.
EBYÜ’de tek tip bir akademik kadro anlayışının olmadığını belirten Prof. Dr. Levent, üniversitenin her kesimden öğretim üyesi almaya gayret ettiğini ifade etti. “Her yelpazede insan almaya gayret içindeyiz” diyen Levent, ülkesine ve milletine karşı sıkıntılı olan kişilerin üniversiteye alınmaması için de çaba gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.





