Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Meslek Yüksekokulunda, MEDEK (Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından akredite edilen üç program için belge takdim töreni gerçekleştirildi. Akreditasyon belgeleri, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent tarafından program temsilcilerine verildi.
Üniversite Senato Salonunda düzenlenen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük ve Prof. Dr. Çağrı Çırak’ın yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Yavuz Ilgın, fakülte dekanları ve meslek yüksekokulu müdürleri katıldı.
MEDEK değerlendirmeleri sonucunda Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı 4 yıl süreyle tam akreditasyon alırken, Bilgisayar Programcılığı Programı 2 yıl süreyle akreditasyon, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ise 2 yıl süreyle akreditasyon almaya hak kazandı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, akreditasyon alan programları tebrik ederek, üniversite bünyesindeki tüm birimlerin akreditasyon süreçlerini tamamlaması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti. Meslek Yüksekokulunun elde ettiği bu başarının kalite güvencesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Levent, emeği geçenlere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.




