Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, TRT Erzurum Radyosu’nda yayınlanan “Hayatın İçinden” programına konuk oldu. Spiker Yıldıray Yıldız’ın sunduğu, yapımcılığını Serap Tan’ın üstlendiği programda Rektör Levent, üniversite bünyesinde yürütülen 65+ Tazelenme Üniversitesi Projesi hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Tazelenme Üniversitesine büyük önem verildiğini ifade eden Prof. Dr. Akın Levent, projeye yönelik geri dönüşlerin son derece olumlu olduğunu belirtti. Program kapsamında birinci sınıfta 55, ikinci sınıfta ise 35 kayıtlı öğrenci bulunduğunu aktaran Rektör Levent, eğitimin dört yıl sürecek şekilde planlandığını ve normal bir fakülte eğitimi gibi uzun soluklu olduğunu vurguladı. Eğitim sürecinin sonunda öğrencilere diploma takdim edileceğini de sözlerine ekledi.

Eğitim içeriğine ilişkin bilgiler paylaşan Prof. Dr. Akın Levent, Tazelenme Üniversitesi’nde teorik ve uygulamalı derslerin bir arada yürütüldüğünü belirterek, sağlıklı yaşlanma, yaşam kalitesi, psikoloji, sosyoloji, iletişim, kültür, sanat, teknoloji, hukuk ve insan hakları gibi birçok alanda dersler verildiğini ifade etti. Ayrıca atölye çalışmalarıyla el sanatları ve çeşitli uygulamalı eğitimlerin de programda yer aldığını söyledi.

Yakın dönemde 65+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri tarafından açılan sergilerin, üniversite öğrencileri ile akademik ve idari kadronun yanı sıra Erzincan halkı tarafından da ilgiyle gezildiğini belirten Prof. Dr. Akın Levent, ortaya konulan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Programda projede emeği geçenlere de teşekkür eden Rektör Levent, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Sevda Öztürker ve ekip arkadaşlarının Tazelenme Üniversitesinin hayata geçirilmesinde önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Büyüklerin hayatın içinde aktif tutulmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Akın Levent, günümüzde kuşaklar arası tecrübe aktarımında kopukluklar yaşandığını belirtti. Tazelenme Üniversitesinin bu boşluğu dolduran önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu vurgulayan Rektör Levent, projenin gençlerle ileri yaş grubundaki bireyler arasındaki bağı güçlendirdiğini ve birçok görünmeyen fayda sağladığını dile getirdi. Programa katılan bireylerin öğrenme arzusu yüksek, entelektüel yönü güçlü kişiler olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Prof. Dr. Akın Levent, katılımcıların hem kendi tecrübelerini paylaştıklarını hem de akademisyenlerden yeni bilgiler edindiklerini söyledi. Rektör Levent, “Öğrenmek her yaşta çok önemli. İnsanı mutlu eden en önemli unsurlardan biri.” dedi.

Kayıt şartlarına ilişkin bilgi de veren Prof. Dr. Akın Levent, katılım için tek kriterin 60 yaşını doldurmuş olmak olduğunu belirterek, bunun dışında herhangi bir sınav, puan ya da mezuniyet şartı aranmadığını söyledi. Her eğitim-öğretim yılının başında kayıtların alındığını ifade eden Rektör Levent, fiziki imkânlar doğrultusunda kontenjanların sınırlı tutulduğunu, ancak artan ilgiyle birlikte ilerleyen yıllarda daha fazla katılımcıya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Programın sonunda Prof. Dr. Akın Levent, TRT Erzurum Radyosu ailesine teşekkür ederek, 65+ Tazelenme Üniversitesini anlatma fırsatı sundukları için memnuniyetini dile getirdi.

Muhabir: Merve Kiraz