Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde 2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenciler için “Eğitim-Öğretim Yılına Merhaba Kahvaltı Programı” düzenlendi.
Üniversitede gerçekleştirilen programa Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Belediye Başkan Vekili Serkan Özger, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ile il protokolü katıldı. Programda üniversite öğrencileriyle bir araya gelen protokol üyeleri, gençlerin yeni eğitim yılı heyecanına ortak oldu.
Programa video konferans yöntemiyle katılan eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da öğrencilere hitap ederek yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.
“Kendi evinize geldiğinizi bilin”
Programda öğrencilere seslenen Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, üniversite gençliğinin Erzincan için önemli bir değer olduğunu belirterek öğrencilere “Hoş geldiniz” mesajı verdi.
Erzincan’ın diğer şehirlerden ayrılan yönlerinden birinin sahip olduğu güçlü insani ve sosyal değerler olduğunu ifade eden Aydoğdu, öğrencilere kentin kendileri için de bir yuva olduğunu söyledi.
Aydoğdu, “Sevgili gençlerimiz, kendi evinize geldiğinizi bilin. Erzincan’ı diğer şehirlerden ayıran en temel özellik, duyguları olan bir şehir olmasıdır. Rektörümüzün, milletvekillerimizin ve bu şehirde yaşayan herkesin merhamet, vicdan ve empatiye dayanan güçlü duyguları var. Böylesine asil değerlere sahip bir şehre hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca yanlarında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Aydoğdu, gençlerin huzurlu ve başarılı bir eğitim dönemi geçirmeleri temennisinde bulundu.
Öğrencilerle yakından ilgilendiler
Programın ardından Vali Aydoğdu ve beraberindeki il protokolü, üniversitenin Sosyal Tesisleri’ni ziyaret etti. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden protokol üyeleri, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi.
Yeni eğitim-öğretim yılının ilk günlerinde gerçekleştirilen buluşma, öğrenciler ile şehir protokolünü bir araya getirirken, üniversitede öğrenci odaklı çalışmaların sürdürüleceği mesajı verildi.




