Elin istemsiz ve ritmik sallanması yani titremesinin norolojik bir durum olduğu bilinir. Bunun yanı sıra el titremesinin çevresel etkenlere ve biyolojik faktörlere dayanan birçok sebebi bulunur. 

EL NEDEN TİTRER?

Esansiyel tremor: Çay bardağını ya da  kahve fincanın tutarken elin titremesi olarak tanımlanır. Bu titreme bir şey yaptığınız için gerçekleşir. Yapmayı bıraktığınız anda titreme durur. Bu titremenin nedeni tam olarak bilinmiyor. 

Parkinson hastalığı: Bu hastalıkta eller titrer. Çünkü kaslara hareket etmesini söyleyen beyin hücreleri hasar görür. Parkinson titremesinin ana tedavisinde ilaç kullanılır ya da ameliyat edilebilir.

Multipl Skleroz (MS):Ellerde veya vücudun diğer kısımlarında titreme gibi belirtilerle karşılaşılır.

Türkiye’de yetişiyor: Resmen ölümsüzlük bitkisi Türkiye’de yetişiyor: Resmen ölümsüzlük bitkisi

Aşırı aktif tiroid (Hipertiroidizm): Titreyen eller hipertiroidizmin belirtisi olabilir. Bu, tiroid bezinin çok fazla çalıştığı ve kalp atış hızını yüksek seviyelere çıkardığı anlamına gelir. Kan testi yaptırmak gerekir.

Feokromositoma: Adrenal bezinde büyüyen nadir türdeki bir tümör, kan basıncının çok yükselmesine neden olur. Bu da titremeye aşırı terlemeye, nefes darlığına ve baş ağrısına sebebiyet verir.

Karaciğer hastalıkları: Titreme, Wilson hastalığı gibi bazı karaciğer bozukluklarının belirtisi olabilir. 

Beyinsel hastalıklar: Felç veya travmatik bir beyin hasarı titremeye neden olabilir.

Bunların yanı sıra el titremesinin nedenleri olarak şunlarda sıralanabilir;

Fazla kafein alımı

Alkol isteği

Uykusuzluk

Kan şekerinizin düşmesi

Stres

İlaç kullanımı

Sigara

B12 eksikliği

Editör: Sena ERDOĞAN