Kahve birçok toplumda artık günün vazgeçilmezi arasında. Biyoenerji alanında uğraşanlar kahvenin enerjiyi düşürdüğünü söyleyip önermese de bir çok kişi kahve içmeden kendime gelemiyorum diyor. İkinci grupta yer alıyorsanız bu önerilerimiz sizin için  

1. Tefal CM8208 Köpüklüm Türk Kahve Makinesi

“Tefal Köpüklüm ile Muhabbeti Köpürtün!”

Tefal bizim için közde kahveyi mutfağımıza getirmiş. Her fincanda bol köpüklü közde Türk kahvesi… Tefal közde Türk kahvesi sevenler için ağır pişirme fonksiyonu, dokunmatik sensörü ile bizlere aynı anda 4 fincan Türk kahvesi çıkarıyor.

Özel tasarımı sayesine hem normal hem de közde kahve deneyimini bizlere sunuyor. Dokunmatik paneli ile kolay ve şık bir görünüme sahip. Çift taraflı cezve ağızı sayesinde fincanlara koyarken sızıntı yapmıyor.

Akıllı sensörü sayesinde kahve koyulmadığında çalışmıyor. Kahveniz asla taşmıyor. Işıklı ve sesli uyarı sistemi sayesinde siz arkadaşlarınızla sohbet ederken Tefal bizlere kahvemizin hazır olduğunu bildiriyor.

Üstelik 7 farklı renk seçeneği ile mutfağınıza en yakışan rengi seçebilir. Tezgah üstüne koyabilirsiniz. Benim favorim siyah renk oldu. Diğer renklerine de göz atmayı unutmayın.

Kapasite: 4 fincan *70 ml

Güç (W): 735 W

Renk seçenekleri: 7 farklı renk seçeneği. Beyaz, gri, gümüş, kırmızı, krem rengi, mor, siyah

Akıllı sensör: Var

2. Karaca Hatır Hüps Sütlü Türk Kahve Makinesi

Kahvede yenilik arayanlara özel olarak hazırlanmış Karaca Hatır Hüps Sütlü Türk Kahvesi Makinesi

En iyi Türk kahvesi makinesi yazımızda Karaca‘nın olmadığını düşünemezdik sanırım.

Karaca hatır hüps Türk kahvesine yepyeni bir boyut kazandırmış. Üstelik sadece Türk kahvesine değil. Bu kahve makinesi sayesinde köz tadında bol köpüklü geleneksel lezzetimizi bizlere sunuyor.

Tabi ki bunlarla kalmıyor. Sütlü içecek de hazırlama imkanı sunuyor. Sütlü Türk kahvesi, sıcak çikolata sevenlere; sütlü sıcak çikolata imkanı sunuyor.

En sevdiğim özelliklerinden biri ise küçük ve hafif boyutlarda olması. Siz de benim gibi evde düzenli olarak bir şeylerin yerini değiştirmeyi seviyorsanız bu kahve makinesi tam size göre. Üstelik birbirinden farklı güzel renk seçenekleri var. Ben en çok antrasit rengini beğendim.

Karaca hatır hüps ile çeşit çeşit kahvelerinizin tadını çıkarın.

Kapasite: 5 fincan

Güç (W): 535 W

Renk seçenekleri: Antrasit, bej, bronz, fuşya, kırmızı, krem rengi, mavi, pembe, rose gold, sarı ve turkuaz

Akıllı sensör: Var

3. Arçelik K 3300 Mini Telve Siyah

İkramların vazgeçilmesi

Arçelik kahve makinesinin en sevdiğim özelliklerinde biri az yer kaplıyor olması. Emniyetli kullanımıyla kahveniz hem hızlı hem de pratik bir şekilde hazırlanıyor. Taşma emniyeti sayesinde de aman kahvem taşıyor paniğinden de kurtulmuş oluyoruz

Aşırı ısınma ya da su seviyesinin az olması durumunda Arçelik Mini Telve çeşitli kazaların oluşmasını önlüyor.  Böylelikle kahvelerimiz güvenle hazırlanıyor. Ayrıca kıvamı tutturamayanlar için de ölçülü kaşığı da makinenizin içinde. Ben siyah rengini çok beğendim. Ama mutfağınıza göre diğer renklerini de seçebilirsiniz. Tercih eden herkese şimdiden afiyet olsun

Kapasite: 3 fincan

Güç (W): 670 W

Renk seçenekleri: Beyaz, siyah, kırmızı, mor

Akıllı sensör: Var

4. Arzum OK004-T OKKA Minio Türk Kahvesi Makinesi

Türk kahvesi aceleye gelmez

Arzum okka minio kahvenizi ağır ateşte pişirerek ideal kıvama getirir ve bol köpüklü Türk kahvemizi hazırlar. Sesli ve ışıklı uyarı sistemi sayesinde kahvemiz hazır olduğunda bizleri uyarıyor. Taşmayı önleyen sensörü sayesinde kahveyi koyduktan sonra başında bekleme derdini ortadan kalkıyor.

Patentli enerji iletimi cezve tabanı sayesinde kolayca yıkanabiliyor olması da oldukça pratik.

Arzum Okkanın çift akıtma ağızlı olması da gözümden kaçmadı. Şık tasarımı ve farklı renk seçenekleri ile mutfağınızın göz kamaştıran bir görüntüye sahip olucak.

Ben en iyi Türk kahvesi makinesi listeme krom rengini ekledim. Diğer renkleri de oldukça iddialı.

Kapasite: 4 fincan

Hangi sosyal medya platformunun Türkiye'de kaç kullanıcısı var? Hangi sosyal medya platformunun Türkiye'de kaç kullanıcısı var?

Güç (W): 480 W

Renk seçenekleri: 9 farklı renk seçeneği. Bakır, kahverengi, kırmızı, krom, lila, mavi, mürdüm, pembe, rose.

Akıllı sensör: Var

5. Korkmaz Kahvekolik Kahve Makinası

“40 yıl hatrına, 40 yıllık köz tadında…”

Korkmaz küçük ev aletleri kategorisinde ve en iyi Türk kahvesi makinesi listemde olmaz olmaz markalardan biri bence kesinlikle.

En güzel özelliklerden biri kahveyi ağır ağır pişirip kahveye lezzetini vermesi. Uygun ölçülerde kahve ve su miktarını ayarladıktan sonra düğmeye basıp çalıştırabilirsiniz. Kahveniz pişerken siz diğer işlerinizi halledebilirsiniz. Çünkü sesli ikaz özelliği ile kahveniz hazır olduğunda sizlere haber veriyor.

Böylelikle mis gibi kokusu yükselen, bol köpüklü kahveniz sizlerle buluşmaya hazır hale geliyor.

Cezvesinin de çelik olması oldukça güzel ve önemli bir detay. Ben en çok kırmızı rengin iddialı görüntüsünü beğendim.

Kapasite: 4 fincan

Güç (W): 400 W

Renk seçenekleri: Kırmızı, mavi, mor, pembe, rose-gold, siyah, turkuaz, siyah-rose-gold.

Akıllı sensör: Var

6. Fakir Kaave Steel Çelik Türk Kahve Makinesi

Türk kahvesini hiç bu kadar köpüklü görmediğinize eminim. Fakir kaave sayesinde bunu görmeniz mümkün.

Yoğun bir günün ardından eve geldiğinizde şöyle bir yorgunluk kahvesi içmeyenimiz yoktur. Böyle anlarda lezzetli ve mükemmel bir tük kahvesine ihtiyaç duyuyoruz. Tam da bu ihtiyacınızı karşılamak adına sizlere Fakir Kaave Steel öneriyorum.

Tek tuşla 4 fincan Türk kahvesi çıkarabilen Fakir gelişmiş sistemleri sayesinde kahveniz hazır olduğunda akıllı sensör sayesinde sizleri sesli bir şekilde uyarıyor. Böylece kahvemizin başında beklememize gerek kalmıyor.

Çelik cezvesi ile şık görüntüsüne bayılacaksınız. Benim en çok kırmızı rengi dikkatimi çekti.

Kapasite: 4 fincan

Güç (W): 1000 W

Renk seçenekleri: Kırmızı, violet, rose, gri

Akıllı sensör: Var

Türk kahvesi makinesi alınırken nelere dikkat edilmeli?

Türk kahvesi geçmişten bugüne ülkemizde en çok tercih edilen kahve türlerinden biri. Mis gibi kokusunu her yere ulaştıran Türk kahvesi bizler için vazgeçilmez.

Türk kahvesinin üstelik vücudumuza da pek çok yararı bulunuyor. Günde 2 fincan Türk kahvesi içmenin kolon ve kalın bağırsak kanserini %25, bağırsak kanserinin ise oranını %45 azaltıyor. Yüksek enerji vermesi sayesinde bizi dinç ve uyanık tutuyor.

Geçmişte bakır cezvelerle yapılan Türk kahvelerinin yerini artık elektronik cezveler aldı. Peki sizlerde “En iyi Türk kahvesi makinesi nasıl alınır?” diyorsanız satın almadan önce bu kısmı okumanızı öneririm.

Türk kahvesi makinesi alınırken nelere dikkat edilmeli:

Kapasite: Türk kahvesi makinesi alamın en önemli kuralı kaç kişilik bir makineye ihtiyaç duyduğunuz. Evinizde misafir ağırlamayı seviyorsanız ve Türk kahvesinden vazgeçemiyorsanız mutlaka büyük kapasiteli makineler tercih etmelisiniz. Böylece aynı anda pek çok fincan kahveyi daha kısa bir sürede yapabiliyor olacaksınız.

Kullanım Yeri: Türk kahvesi makinesi alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer konuda nerede kullanacak olduğunuz. Eğer sizler eviniz için makine alacaksanız evinize uygun boyutlarda bir makine tercih etmelisiniz. Ama bir kafe veya ofis gibi çalışma alanlarında kullanacaksanız daha büyük kapasiteye sahi kahve makineleri tercih etmelisiniz.

Editör: Saliha Kara