Erzincan

Ergan Dağı Yeşile Bürünüyor: 2026 Ağaçlandırma Planları Açıklandı

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Ergan Dağı’nda bugüne kadar yapılan çalışmalar ve 2026 yılında yapılacak ağaçlandırma projeleri masaya yatırıldı. Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma hedefi ön plana çıktı.

Abone Ol

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu başkanlığında, vali yardımcıları Mehmet Emre Canpolat ve Hüseyin Aydın, Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt, EBYÜ Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ferit Bayata, Erzincan Orman İşletme Müdürü Adem Erdal ve ilgili teknik personellerin katılımıyla “Ergan Dağı Ağaçlandırma Toplantısı” gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt tarafından sunum eşliğinde Ergan Dağı’nda bugüne kadar yapılan çalışmalar ile 2026 yılında yapılacak ağaçlandırma çalışmaları ve hazırlıklar hakkında bilgiler verildi.

Vali Hamza Aydoğdu, gelecek nesillere bırakılacak en önemli miraslardan birinin daha yeşil bir Erzincan ve Türkiye olduğunu belirterek, Ergan Dağı’nda ve il genelinde yapılan ve yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.