Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen hizmetlerin değerlendirilmesi, hizmetlerde verimliliğin artırılması, metod ve ilke birliğinin sağlanması ve toplantı gündeminde yer alan konular hakkında bilgi paylaşımında bulunulması amacıyla bölge illerinin il müftüleri ve ilahiyat fakültelerinin dekanlarının katılımıyla Erzincan’da“Gençlik Çalışmaları, Manevî Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetlerinin Yürütülmesi” konulu istişare toplantısı düzenlendi.

Gençlik Koordinatörleri ve Gençlik Çalışmaları, Manevî Danışmanlık ve Rehberlik hizmetlerinin ele alındığı istişare toplantısı, 22 Haziran 2019 Cumartesi günü Erzincan Pîr-i Sâmi Kur’an Kursu ve İlim Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantı, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın Başkanlığında; Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Muş ve Van illerimizin müftüleri, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Ardahan İli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ve Bayburt, Erzincan, Kars illeri ilahiyat fakültelerinin dekanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “21 Haziran Cuma günü itibariyle ilimize teşrif eden Kars Müftüsü Yusuf Eviş, Cuma namazı öncesi ilimiz Cami-i Kebir’inde vaaz etti. Başkanlığımız Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar Çuhadar da, ilimiz Boyacılar camiinde verdiği Kur’an ziyâfeyi yanısıra, Kur’an kurslarımız yararına başlatmış olduğumuz hayır pazarı açılışında Kur’an-ı Kerim tilavet ettiler. Misafirlerimiz Cuma namazını müteakip Kemah ilçesine ziyaret gerçekleştirdiler.

Cumartesi günü gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından misafirler; Pîr-i Sami Türbe Camii ve Terzibaba Mezarlık ziyareti, Girlevik Şelalesi, Ekşisu Mesire Alanı gibi mekânlara ziyaretlerde bulundular.

22 Haziran 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen Gençlik Koordinatörleri ve Gençlik Çalışmaları Manevî Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri İstişare Toplantısı neticesinde hazırlanan rapor, Diyanet İşleri Başkanlığı’na arz edildi.”

Editör: Doğu Gazetesi