Din Görevlileri Haftası kapsamında Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan İl Müftülüğünü ziyaret ederek İl Müftüsü Dr. İsmail Fakirullahoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette din görevlilerinin toplumsal rolü, gençlerle iletişim ve camilerin işlevi üzerine önemli mesajlar verildi.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Aydoğdu, değişen dünya koşulları ve sosyolojik dönüşümlere dikkat çekerek, camilerin sadece ibadet alanı değil, aynı zamanda birer yaşam ve cazibe merkezi olması gerektiğini vurguladı.

“Sosyoloji değişiyor, dünya değişiyor. Camileri bir yaşam merkezine, bir cazibe merkezine dönüştürmemiz gerekiyor,” diyen Vali Aydoğdu, İslam dininin yaşamın içinde, yaşamsal bir din olduğunun altını çizdi.

Özellikle gençlerin sözlerden çok davranışlara odaklandığını belirten Vali Aydoğdu, toplum içinde örnek olmanın ve aktif sahada yer almanın önemini şu sözlerle ifade etti:

“Gençler sözlerden çok davranışlarımıza bakıyor. Biz de davranışlarımızla toplumun içinde olup rol model olmalıyız.”

Vali Aydoğdu, Erzincan İl Müftüsü Dr. İsmail Fakirullahoğlu’nun bu konuda örnek bir görev anlayışı sergilediğini belirterek, “Makamında oturan değil, her zaman sahada olan bir arkadaşımız. Tüm din görevlilerimizin haftasını tebrik ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Dr. İsmail Fakirullahoğlu ise, “Erzincan Valimiz Sayın Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’nun ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ vesilesiyle müftülüğümüzü ziyareti bizleri onurlandırmıştır. Nazik ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyor, hayırlı ömürler diliyoruz,” dedi.

Muhabir: Merve Kiraz