Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden değerli akademisyen Prof. Dr. Nizamettin Parlak, önemli bir bilimsel etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda 17 Kasım 2025 Pazartesi günü saat 14:00'te gerçekleştirilen konferans, "Endülüs: Doğuş, Yükseliş ve Çöküş" temasını ele aldı. Prof. Dr. Parlak, tarih ve medeniyet dünyası için büyük önem taşıyan Endülüs Emevi Devleti'nin İber Yarımadası'ndaki 800 yıllık serüvenini, yükselişinin ardındaki bilimsel ve kültürel birikimi ile çöküşüne yol açan sosyal ve siyasi nedenleri detaylıca anlattı.

Nizamettin Parlak-1

Giresun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İyiliğin Geleceği Topluluğu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Erzincan'ın bilimsel ve akademik birikiminin şehir dışına taşınarak farklı üniversitelerde temsil edilmesi, kentimiz adına gurur kaynağı oldu. Konferans, dinleyicilere Endülüs'ün dünya medeniyetine katkıları üzerine derinlemesine bir bakış açısı sundu.

Muhabir: Sümeyra İÇER