Erzincan İl Müftülüğü tarafından hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan hacı adaylarına yönelik bilgilendirme programı düzenlendi. Program kapsamında hac ibadetinin önemli aşamaları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Hazret-i Peygamber’in (sas) “Hac, Arafat’tır” hadis-i şerifi temel alınarak gerçekleştirilen eğitimlerde, Arafat Vakfesi başta olmak üzere Müzdelife Vakfesi, Mina’da şeytan taşlama, ziyaret tavafı ve sa’y ibadetlerinin usulüne uygun şekilde yerine getirilmesi konusunda hacı adayları bilgilendirildi.

Din görevlileri tarafından verilen eğitimlerde, ibadetlerin eksiksiz ve bilinçli bir şekilde yapılabilmesi amacıyla uygulamalı anlatımlara da yer verildi. Hacı adaylarının büyük ilgi gösterdiği programda, hac sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar detaylı şekilde anlatıldı.

Vali Aydoğdu, Üniversiteli Gençlerle Piknikte Buluştu
Vali Aydoğdu, Üniversiteli Gençlerle Piknikte Buluştu
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, hac ibadetinin manevi atmosferine uygun şekilde yerine getirilmesi için eğitim ve rehberlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Muhabir: Adem Küçükkaya