Erzincan, YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte büyük bir gurur yaşadı. Refahiye ilçesine bağlı Alaçayır Köyü nüfusuna kayıtlı Şerif Efe Dartar, YKS Sayısal alanında Türkiye 1.’si oldu.

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olan Şerif Efe Dartar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) elde ettiği dereceyle ailesine ve memleketi Erzincan’a büyük bir mutluluk yaşattı.

Refahiye’nin Alaçayır Köyü’nden olan ve İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olan Şerif Efe Dartar’ın YKS sayısal alanında Türkiye birinciliği elde etmesinin büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Karaman, şu ifadeleri kullandı:

"Refahiye’mizin Alaçayır Köyü’nden kıymetli hemşehrimiz Şerif Efe Dartar kardeşimizin YKS Sayısal Alanında Türkiye Birincisi olması bizleri tarifsiz bir gurur ve mutluluğa vesile olmuştur. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olan Şerif Efe kardeşimiz; azmi, disiplini, çalışkanlığı ve örnek başarısıyla yalnızca ailesinin değil, köyümüzün, Refahiye’mizin, Erzincan’ımızın ve ülkemizin de gururu olmuştur. Bu büyük başarının mimarı olan kıymetli ailesini, emeği geçen fedakâr öğretmenlerini ve eğitimine katkı sunan herkesi gönülden tebrik ediyor, böylesine değerli bir evladı yetiştirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Şerif Efe kardeşimizin bundan sonraki eğitim hayatında da aynı azim ve başarıyla ülkemize önemli hizmetlerde bulunacağına yürekten inanıyorum. Kendisini bir kez daha tebrik ediyor, yolunun ve bahtının daima açık olmasını diliyor; başarılarının artarak devam etmesini Allah’tan temenni ediyorum."

KUDAKA'dan Erzurum, Erzincan ve Bayburt'a Milyarlık Yatırım Hamlesi
KUDAKA'dan Erzurum, Erzincan ve Bayburt'a Milyarlık Yatırım Hamlesi
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Merve Kiraz