CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, ülkeyi yönetenlerin savaşın faturasını halka kesmeye hazırlandığını belirterek sert eleştirilerde bulundu. Sarıgül, İspanya Başbakanı Pedro’nun çiftçisine sağladığı destekleri örnek göstererek, Türkiye’de de benzer adımların atılması gerektiğini vurguladı. Sarıgül, İspanya Başbakanına yönelik olarak şunları söyledi: “Bir kez daha gönlümüzü fethettin, adam gibi adamsın, adamın dibisin Pedro”.
Sarıgül, çiftçiye destek sağlamanın bütçe meselesi değil, yönetim meselesi olduğunu ifade ederek, mazot ve gübre fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. Domatesin kilosunun 120 lira, biberin 250 lira, marulun 75 lira ve maydanozun 30 lira olduğunu hatırlatan Sarıgül, “Et yiyemiyoruz, ot yiyemiyoruz, bu millet ne yiyecek?” diyerek iktidara çağrıda bulundu. Ülkenin kaynaklarının yeterli olduğunu belirten Sarıgül, çözümün enerji dolu ve yenilenmiş kadrolardan geçtiğini söyledi.
Ayrıca CHP iktidarında Türkiye’nin varlığa, berekete, huzura ve mutluluğa kavuşacağını, “bereketli bir vatan sofrası” kurulacağını ifade etti. Sarıgül sözlerini şöyle tamamladı: “CHP iktidarında Türkiye’miz içeride huzurlu, dışarıda da onurlu olacak.”





