Memleketimizin başarılı aşçılarından Esra Karabina mutfak sırlarını sizlerle paylaşmaya devam ediyor. Karabina'ın bu hafdaki lezzetli sırrı Etli lahana sarması    

lezzetli bir etli lahana sarması için gereken malzemeler neler?

MALZEMELER

Peru’da yeni bir kabile keşfedildi: İlk kez başka insanlar gördüler! Peru’da yeni bir kabile keşfedildi: İlk kez başka insanlar gördüler!

 500 gr kıyma (dana veya koyun)

 2 çay bardağı ince bulgur

 1 çay bardağı pirinç

1 küçük küçük doğranmış domates

1 küçük kuru soğan

Çok küçük doğranmış eti yoğurmak için 1çay bardağı yağ

1 yemek kaşığıI salça

YAPILIŞI

Almış olduğumuz lahananın yapraklarını ayıralım, lahana dan kare büyüklüğünde kat kat olacak şekilde keselim, ardından tencereye 2 litreye yakın su kolalık 1 tatlı KASIGI tuz ekleyelim ve kaynamasını bekleyelim.

O sırada et ve malzemeleri elimizle birbiri ile bütünleşene kadar yoğuralım ve dinlendirelim.  Kullanmak istediğiniz tencereyi hazırlayalım kaynamış olan suya lahanaları arkalı önlü suda 1 dakika haşlayıp 1 tepsi ya da 1 leğene suyunu süzerek alalım.

Yaslanmış olan lahanaları şekildeki gibi  içine et koyarak ve lahananın kenarlarını toplayarak düzgün bir şekil de sarıp tencereye düzelim.

 Kaynamış olan 4 bardak suyu tencereye düzdüğümüz lahanaların üzerine dökeceğiz ama öncesinde 1 kaşık salçayı sıcak 2 bardak suda eriterek lahananın üzerine dökelim ardından suyunu yavas yavas azar azar ekliyerek pişirelim.

Üzerine 1 yemek kasığı tere yağı, 2 yemek kasıgı sıvı yağ ilave edip 30 dakika pişirelim bazen lahanalar nazik olup erken pişebilir.

Salca tuzlu ise tuz ilave etmiyorum

Ama hem eti yoğururken 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edip yoğurabilir hem de a pul biber et harcına 1 çay kasığından az ilave edilebilir

Karabiberi lahana dolmasını servis yaparken dökebilirsin böylece pişen lahanaların üzerine servis yaparken dökülen karabiber hem görünür hem de lezzetli olur.

AFİYET OLSUN

Editör: Merve Kiraz