Erzincan’da faaliyetlerini sürdüren Genç Şavak Derneği, Erzincan’da ki en yoğun katılımlı turnuvasını her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirdi. Dernek kurulduğu 2019’dan bu yana düzenlediği futbol turnuvasını, bu yıl Şavaklı şehitler adına düzenleme kararı aldı. “Genç Şavak Der Futbol Turnuvası Şehitler Sezonu” adı verilen geniş katılımlı turnuva, Şehit Mesut Koyun, Şehit Süleyman Budak, Şehit Hakan Can ve Şehit Hüseyin Üzüm adına yapıldı.

Şehitler adına düzenlenen futbol turnuvası, final maçının ardından kupa ve ödül töreni ile sona erdi.
Turnuva ödül ve kapanış programına Erzincan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Yüksel Çakır, İYİ Parti Erzincan İl Başkanı Ümit Özker, İYİ Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Veda Bingöl, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Karakuş, Şehit yakınları, sporcular ve  vatandaşlar katıldı.

AK Parti Erzincan İl Başkanı Çetin Özyurt'tan 19 Mayıs mesajı AK Parti Erzincan İl Başkanı Çetin Özyurt'tan 19 Mayıs mesajı

Turnuva finali ve ödül töreninde konuşan Genç Şavak Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Köse şu ifadeleri kullandı; “Sözlerime başlamadan önce İliç ilçemizde göçük altında kalan Kardeşlerimize ve Ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İliçimiz’e, Erzincanımız’a ve Ülkemiz’e geçmiş olsun. Kardeşlerimizin canları canlarımız, ailelerinin acıları acılarımızdır. Üzüntülerini en derin bir şekilde hissediyoruz.

Bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz futbol turnuvamızın daha doğrusu turnuvanın dışına taşarak çok daha kapsamlı bir organizasyona dönüşen futbol festivalimizin adını Şavak Toplumumuzun tıpkı her Şehit Türk Evladı gibi unutulmayacak Şehitleri’nden alarak ‘Şehitler Sezonu’ olarak belirledik. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Silah Arkadaşlarını ve Tüm Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi Rahmetle, Minnetle ve Özlemle anıyoruz. Ayrıca bu vesileyle Atamızın ifade ettiği‘Yurtta sulh dünyada sulh’ şiarıyla dünyada şu anda zulme ve katliama uğrayan başta Gazze’deki çocuklar olmak üzere tüm insanlar için, insanlık için barış diliyorum. Şavak toplumu olarak bizi bir arada tutan en önemli özelliklerimizin başında değerlerimizi yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmaktır. Ülkemizin, ilimizin ve toplumumuzun ortak eğlence anlayışı olan futbol üzerinden başta gençlerimiz olmak üzere tüm toplum fertleri yılda yaklaşık olarak 2 ay süren ve gelenek haline gelmiş bu festivalde bir araya gelmektedir. Bizi bir araya getiren değerlerin içinde acılarımızı ve sevinçlerimizi toplum olarak paylaşmak gelir. Neticesinde futbol sezonumuza ismini veren Şehitlerimiz; Şehit Mesut Koyun, Şehit Süleyman Budak, Şehit Hakan Can ve Şehit Hüseyin Üzüm tüm Şehitlerimizde olduğu gibi hepimizin Şehididirler. Anneleri annemiz, babaları babamız, kardeşleri kardeşimiz, aileleri ailelerimizdir. Biliyoruz ki onlar her yerde olduğu gibi şu anda da burada ve bizimledirler.

Futbol sezonumuzun ismine yakışırcasına başta barış, dostluk, kardeşlik, centilmenlik, spor ahlakı, birlik ve beraberlik ve Milli ve Manevi değerler olmak üzere eğlence, tatlı rekabet, renkli etkinlikler, sosyal medya üzerinden keyifli atışmalar, mizah, canlı maç anlatımları, spor programları, süreç hakkında bilgi veren profesyonel tasarımlar, sponsor destekleri, transferler, saha içindeki ve dışındaki ekiplerin seviyeli meydan okumaları ve en son sportif başarı hedefinin olduğu dolu dolu bir organizasyon, bir sezon süreci geçirdik. Futbolun evrensel ilke ve kuralları ile turnuvaya özgü ilke ve kuralların turnuvada uygulandığı çoğu ulusal düzeydeki organizasyona taş çıkarırcasına mevcut olanakların çok üstünde profesyonel bir süreç yürüttük. Profesyonel hakemlerin yönetimiyle 18 takımın toplamda 54 maç oynadığı turnuvamız Doğu Anadolu’nun bu seviyedeki katılımı en yüksek halı saha organizasyonu olma özelliğini taşıyor ve her yıl üstüne katarak devam ediyor. Bu noktada en büyük hedefimiz siz değerli yöneticilerimizin ve büyüklerimizin destekleri ile finalimizi ve kupa seremonimizi büyük stadımızda yapmaktır.

Erzincan Merkez’den İliç’e oradan Kemah, Tercan ve Çayırlı’ya ve çok daha ötesi Pertek’e, Tunceli’ye, Elazığ’a ve hatta Ankara’ya uzanan futbol takımlarının ve oyuncularının yer aldığı turnuvamız bu dört yıllık süreç içerisinde Şavaklı dışında oyuncuları da turnuvaya dahil ederek bu entegrasyonu il geneline yayma düşüncesindedir. Değerlerimizi gelecek kuşaklara birlik ve beraberlik içinde barış içinde yaşama çabasında olduğumuz ve bu noktada bizi ortak paydada buluşturan hepimizin ortak ilgi alanı olan futbolda bir araya geldiğimiz final seremonimizde bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiğiniz, bu çabamıza destek olduğunuz için toplumumuz ve derneğimiz adına şükranlarımı arz ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından finale kalan Goçberan Şavakspor ve Çakır Şavakspor oyuncularına kupa ve ödülleri verildi.

18 takım ve 300 sporcunun direkt olarak katıldığı turnuva, Erzincan’da bilinen en geniş katılımlı turnuva olarak göze çarpıyor.  

Editör: Adem Küçükkaya