Haber: Merve KİRAZ

Erzincan Valisi Mehmet Makas’ın eşi Elif Makas, Erzincan Girişimci Kadınlar Üretim ve İşletim Kooperatifinin 2022 Yılı Faaliyetlerine Yönelik Düzenlenen Toplantıya Katıldı.

Bakır Evi'nde düzenlenen toplantıya; VAli Mehmet Makas'ın Eşi Elif Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’un Eşi Ürküş Aksun, Vali Yardımcısı Ömer Özbay, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Vali Yardımcıları Eşleri, ilgili kurum müdürleri, STK temsilcileri ve ilgili paydaşlar katıldı.

Konuşmasına, bugünün ulusumuz için önemli ve unutulmaması gereken bir gün olduğunu belirterek başlayan Elif Makas; "Öncelikle kurucumuz Ulu Önder Atatürk’ümüzü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyoruz; vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum." dedi.

Elif Makas konuşmasının devamında, "Atatürk’ün veciz bir sözü var; 'Kadının bizatihi kendisi bir değerdir.' Bu bağlamda kadının kendisi bir değer olduğu gibi ürettiği de bir değerdir.

Bu şiar ve bu inançla yola çıktık ve hanımlarının neler başarabileceğini göstermek, istihdamı artırmak ve aile bütçesine katkı koyma adına hepimizin malumu bundan yaklaşık 2 yıl önce 8 Mart’ta Kooperatifimizi kurduk. 2 yılda başarılı işlere imza attığımıza ve bizden sonra kurulan kadın kooperatiflerine de ilham kaynağı olduğumuza inanmaktayım.

Bu yükselen başarı öyküsünde elbette ki bize paydaş olan bize inanan yol arkadaşlarımız, kurum ve kuruluşlarımız oldu; bize destek olan tüm paydaşlarımıza, kurumlarımıza ve buradaki haziruna teşekkür ediyorum. İnanarak bizimle yol yürüyen kooperatif üyesi üretici hanımlarımıza başarılar diliyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.

Daha sonra destek sağlayan kurumlar ve paydaş kurumların yöneticileri tarafından kadın girişimciliğine yönelik yapılan kurum destekleri, kooperatifçilik alanındaki yenilikler ve gelişmelere yönelik konuşmalar yapıldı.

“Alın terinin damlaları, yarının umutlarını yeşertir; emekçinin gücü, toplumun yüreğidir" “Alın terinin damlaları, yarının umutlarını yeşertir; emekçinin gücü, toplumun yüreğidir"

Yapılan konuşmaların ardından kadın girişimciler, katılımcılara başarı hikayelerini paylaştı. Toplantı, soru-cevap bölümünden sonra Kooperatif üretim sahasının gezilmesiyle sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi