Türkiye’nin birçok tatil rotası bulunuyor. Özellikle yaz aylarında tatil denilince ilk akla gelen Bodrum ve Çeşme oluyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı dünyaca bilinen bu tatil beldelerinin dışında genellikle yerlilerin bildiği ve tercih ettiği sahil kasabaları da bulunuyor.

Türkiye’nin az bilinen, sessizliği, sakinliği ve eşsiz sahilleriyle dikkat çeken tatil kasabaları;

Mazıköy
Bodrum’un mahallesi olan Mazıköy ilçeye 1 saat uzaklıkta bulunuyor. Yukarı ve aşağı olarak iki bölümü var. Aşağı tarafında ağaçlarla çevrili sahili, balık lokantaları, pansiyonları bulunuyor. Kara yolu ile bağlantısı olan koyların yürüyüş parkurları doğa tutkunları için tercih nedeni oluyor.

“Hızlı ve Öfkeli” serisinin kronolojik sıralaması “Hızlı ve Öfkeli” serisinin kronolojik sıralaması

Karaburun
Karaburun Yarımadası el değmemiş doğası, kendi halindeki köyleri, keşfetmeyi severler için ideal bir tatil yeri. El değmemiş koyları, mis gibi havasıyla keşfedilmemişi keşfetmek isteyen gezginlerin gözdesi. İzmir’in ilçesinde olan Karaburun, tam olarak Foça’nın karşı kıyısında bulunuyor.

Güzelçamlı                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Güzelçamlı doğa severlerin en favori tatil kasabası oluyor. Endemik türleri, berraklığı, yemyeşil doğası, saklı koylarıyla sakin bir yaşamın, temiz bir nefesin olduğu Güzelçamlı tatilcileri etkiliyor. 

Ildır
Çeşme Yarımadası’nın sahil köyü olan Ildır, sakinliği, sadeliği seven, kalabalığı sevmeyen, eski Ege köylerinin doğallığını arayanlar için ideal bir tatil kasabası. Gün batımı manzaraları ile dikkat çeken Ildır’da lokantadan, antik kente, kafeden dondurmacıya her şey bulunuyor.

Kaleköy 
Karayolu ile ulaşımı olmayan Kaleköy’e Üçağız’dan teknelerle ulaşabiliyor. 30 hanesi bulunan Kaleköy Kekova Adası manzarasıyla egzozsuz, kornasız, sade ve sakin bir tatil vaat ediyor.

Özdere
İzmir’in geçmişteki yazlık tatil anlayışını sürdüren Özdere bin 800 metre uzunluğunda sahili, koyları, yazlık siteleriyle eski zamanları hatırlatıyor. 

Çiftlik
Marmaris’in güneybatısına denk gelen Çiftlik’e gelirken size harika bir doğa eşlik ediyor. Özellikle mavi yolculukların uğrak noktası olan korunaklı koyu turkuaz mavi suları ve iri taneli kumlu sahiliyle “işte bu” dedirtiyor. Çok az yerleşimin olduğu Çiftlik; deniz-kum-güneş bana yeter diyenlere sessiz bir liman oluyor.


 

Editör: Sena ERDOĞAN