Erken teşhisin oldukça önem taşıdığı kanser hastalığında belirtiler beklenmedik ve şaşırtıcı olabiliyor. Vücutta meydana gelen ve önemsiz bulunan semptomlar vuücudun sessiz çığlığı haline gelebiliyor.

Çeşitli kanser türlerinde dikkat edilmesi gereken belirtiler

Yarı saydam veya mumsu sivilce: Cilt kanseri....İnsanların yanaklarında veya burunlarında sivilce çıktığında bu cilt kanseri belirtisi olabilir ve bu kanser genellikle yavaş büyüdüğünden 6 ila 8 hafta boyunca oluşan tüm şişkinliıklere dikkat edilmesi gerekebilir.

Boğazda yumru hissi: Asit reflü ile birlikte oluşan boğazda yumru hissi  bir tümörün habercisi olabilir.

Yağları mum gibi eriten o besinler! Özellikle ara öğünde bu tarifi mutlaka deneyin Yağları mum gibi eriten o besinler! Özellikle ara öğünde bu tarifi mutlaka deneyin

Uzun süreli kaşıntı: Lenfomalar...  Söz konusu kaşıntı uzun süre geçmezse ve neden olduğuna dair bir sebep bulunamazsa kansere işaret ediyor olabilir.

Uzun süreli kulak ağrısı: Bir kulağın süreli ağrıması ağız kanserinin de etkisi olabilir. 

Dışkıda kan: Kolorektal kanserin klasik bir belirtisi olabilir. 

Boğuk ses: Gırtlak kanseri... Gırtlak kanseri, ses tellerinizi barındıran ses kutusundaki (gırtlak) dokulara saldırır. Bu kanser türü aynı zamanda boğaz ağrısına, kulak ağrısına, boyunda veya boğazda şişliklere de neden olabilir.

Boyundaki şişlik: Boyundaki şişlik tiroid bezlerinin düzgün çalışmayarak tiroid hastalığı veya kansere yol açmasından dolayı oluşabilir. 

Memede şişlik: Meme ağrısı, memede veya koltuk altı bölgesinde yeni bir şişlik veya kalınlaşma, memenin büyüklüğünde ve şeklinde değişiklikler, meme ucu bölgesinde çukurlaşma veya büzülme, pullanma, kızarıklık ve şişlik dahil olmak üzere cilt değişiklikleri ya da içe dönük bir meme ucu gibi durumlar meme kanseri olduğunuzun göstergesi olabilir.

Kemik ağrısı: Özellikle omurgada, pelviste ve kaburgalarda açıklanamayan kemik ağrısı, kanser belirtisi olabilir.

Sürekli idrar yapma hissi: Sürekli tuvalet hissi idrar yolu enfeksiyonları, aşırı aktif mesane veya tip 2 diyabetteki sorunlar olabilir. Bununla birlikte bu durum mesane kanserinin sebebi de olabilir. 

Editör: Sena ERDOĞAN