Erzincan’ın 1939 depremi sonrasında ayakta  kalan tarihi eserlerden birisi olan Nafız Paşa Hamamı’nın kapısını çaldılar. Erzincan, Erzurum karayolunun Terzibaba Kavşağı bölgesinde kalan ve koruma altında bulunan Nafız Paşa Hamamının kapısı kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından sökülerek götürüldü. 

Koruma altında bulunan Nafız Paşa Hamamı’nın göbek taşı da altın arayıcıları tarafından kırılarak cehennemlik denen bölüm ortaya çıkarıldı.

Erzincan  Valiliğinin bir dönem restorasyonunu yapmayı düşündüğü hamamın uzun süredir restorasyonunun yapılmaması ve koruma altına alınmamasının gerekçesi olarak hamamın özel mülkiyet olduğu belirtiliyor. 

Erzincan'da çocuk şenliği düzenlendi Erzincan'da çocuk şenliği düzenlendi

KALEDİBİ KÜMBETİ DE YIKILDI

1992 depreminde hasar gören , Erzincan kalesinin güney tarafında bulunan ve özel bir beton firmasının arkasında kalan Kaledibi Kümbeti altın arayıcıları tarafından içerisi oyularak tamamen enkaz haline getirildi. 
Tarihi eserlere sahip çıkılmaması vatandaşların tepkisine neden olurken bunların kısa zamanda restora edilerek vatandaşların hizmetine sokulması bekleniyor.

Merve KİRAZ

NAFIZ PAŞA HAMAMI (1)_788x1050  

NAFIZ PAŞA HAMAMI (3)_788x1050

Editör: Merve Kiraz