İsrail tarafından Filistin halkına karşı yürütülen katliam Türkiye'de de Hüdapar tarafından Meclis gündemine getirildi. Sivil yerleşim alanlarına saldırılarla büyük bir soykırım suçuna dönüşen olaylarla ilgili olarak ismi geçenlerin Türkiye'de yargılanmasının da önünü açabilecek bu kanun teklifi ile uluslararası baskılar nedeniyle yürütülemeyen adalet çabası Türkiye'de bir karşılık bulabilecek. 

Hüdapar'dan gönderilen basın açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor.

"Hazırladığımız kanun teklifi, soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçların soruşturulmasında TBMM’ye de yetki verilmesini öngörmektedir. Böylece, siyasi mülahazalardan bağımsız olarak soruşturma talebi yapılabilecektir. Ayrıca, yabancı devletlerin ordularına gönüllü olarak katılan ve soykırım veya insanlığa karşı suç işleyenlerin Türk vatandaşlıklarının düşürülmesi ve Türkiye’deki mal varlıklarına el konulması da öngörülmektedir.

Malatya'da aracın lastiğini değiştirirken otomobilin çarptığı kişi öldü Malatya'da aracın lastiğini değiştirirken otomobilin çarptığı kişi öldü

Bu kanun teklifi, savaş suçlarına bulaşmış kişilerin adil bir şekilde yargılanmasını sağlayacaktır. Bu insani, İslami ve vicdani sorumluluğu yerine getirmek için kanun teklifimize desteğinizi bekliyoruz."

Editör: Mücahit Özdemir