İstanbul'da yaşayan iş adamı Kadir Polat ve eşi Kadriye Polat, köy okullarını ziyaret ederek öğrencilerle buluşuyor. 10 yıldan beridir köy okullarını dolaşan yardımsever çift, öğrencilerin kendilerine verdiği mektuplardaki hayallerinin gerçekleşmelerine yardımcı oluyor. Cizre'ye gelen iş adamı Örencik köyünde ilk ve ortaokul öğrencileriyle buluştu. Öğrencilere hazırlık kitapları ve çeşitli oyuncaklar hediye eden Polat çifti, öğrencilerin kendilerine yazdıkları mektupları aldı. Yardımsever çift, köydeki öğrenciler özel servislerle Cizre merkeze getirerek sinema hayalini gerçekleştirdi.
Çocuklara destek olmak için köylere gittiğini belirten Kadir Polat, "Sevgili eşim Kadriye Polat ile beraber İstanbul'dan geliyoruz. Bir hayalin peşinde, bir inancın tutkusuyla, çocuklarımıza destek olmak için eğitime katkı sunmak için buralardayız. Yıllardır gücümüz yettiğince, ailemiz olarak yapmaya çalışıyoruz. Bundan büyük bir mutluluk alıyoruz, keyif alıyoruz. Çocuklarla buluştuğumuz zaman onların geleceğe hazırlanmasında, ihtiyaçlarını giderebildiğimiz sürece çok daha mutlu oluyoruz. Cumhuriyetimizin bize bahşettiği çok önemli kazanımlar var. Bizler de bir Cumhuriyet çocuğuyuz. Cumhuriyet kazanımlarından çok faydalandık, dolayısıyla bunları da paylaşmak istiyoruz. Bir iş insanı olarak yıllarca üretim sektöründe faaliyet gösterdik. Bu cumhuriyet sayesinde bir şeyler kazandığımızı düşünüyoruz ve çocuklarımızla da bunları paylaşmak için yaklaşık 10 yıldır köylerdeyiz" dedi.

"Bütün kötülükleri eğitimle yeneceğimizi düşünüyoruz"
Kendi çabalarıyla eğitim gönüllüsü olduklarını belirten Polat, "Çocuklar Gülünce Güzel diye bir projemiz var. Çocuklar bizlere böyle hayallerini yazıyorlar bugün de yine mektuplarını verdiler. Biz bunları gidiyoruz tedarik ediyoruz hayallerinde ne varsa, ihtiyaçları nelerse onları tedarik edip çocuklarımızla buluşturuyoruz. İki gün önce geldik biz, dün Mardin Derik'te okulumuz vardı, oradaki çocuklarımız da aynı şekilde hediyeleştik. Bugün burada yarın Batman'da ve Diyarbakır'da 2 tane okulumuz var. Elazığ, Tunceli, Erzincan'da 10 günlük süreç içerisinde bu şekilde çocuklarımızla buluşacağız. Bize yardımcı olan öğretmenlerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel çocuklarla onlar bizi buluşturuyor. Öğrencilerimizin ihtiyaçlarını küçük küçük katkılarda bulunuyoruz. Aile olarak köylerdeki okulları dolaşarak öğrencilerimize hediyeler veriyoruz. Bu artık bizim yaşam biçimimiz olmuş durumda. Belki 30 yıldır bu işin içindeyiz. 15'in üzerinde topluma ve eğitime yönelik projelerimiz var. Kendi çabalarımızla eğitim gönüllüsü olduk. Bütün kötülükleri eğitimle yeneceğimizi düşünüyoruz ve bunun için bir çaba sarf ediyoruz" diye konuştu. -İHA-

Jandarma kadınları bilgilendiriyor Jandarma kadınları bilgilendiriyor

İş adamı öğrencilerin sineme hayalini gerçekleştirdi, ilk defa sinema ile buluştular (1)_1280x853

Editör: Saliha Kara