KPSS Başvuru Ücreti Dudak Uçuklattı! KPSS Başvuru Ücreti Dudak Uçuklattı!

TYT, AYT-YDT olmak üzere üç farklı oturumda gerçekleştirilecek olan üniversite sınavının ilk oturumu olan TYT 17 Haziran Cumartesi günü saat gerçekleştiriliyor. Saat 10:15'te başlayan TYT oturumunda adaylara 120 soru yöneltildi ve 165 dakika verildi. YKS ikinci oturumu AYT ve YDT ise 18 Haziran Pazar günü Türkiye genelinde gerçekleştirilecek. TYT oturumunun ardından öğrencilerin gözü "2023 YKS TYT, AYT ve YDT soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?" sorusuna çevrilecek. İşte 2023 YKS soru kitapçığı ve cevap anahtarı hakkında merak edilenler.

YKS KAÇ DAKİKA SÜRÜYOR, KAÇ SORU SORULACAK?

1.Oturum: TYT (17 Haziran Cumartesi), 120 soru 165 dakika,

2.Oturum: AYT (18 Haziran Pazar), 160 soru 180 dakika,

3.Oturum: YDT (18 Haziran Pazar), 80 soru 120 dakika.

 ÖSYM YKS 2023 SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) düzenlediği sınavlara ilişkin soruları ve cevapları genellikle sınavın yapıldığı gün veya sınavdan birkaç gün sonra erişime açıyor.

Bu bilgi göz önünde bulundurulduğunda soru kitapçığı ve cevap anahtarının sınav oturumlarının hepsinini tamamlanmasının ardından pazar günü yayımlanması bekleniyor.

Soruların tamamı sadece sınava katılan adayların erişimine açık olacak, sınava katılmayanlar soruların sadece yüzde 10'unu görebilecek. Sorular ve cevaplar ÖSYM'nin internet adresinde olacak. ÖSYM YKS 2023 sınavına ilişkin soruları ve cevapları erişime açtığında haberimizde yer alacaktır.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

YKS sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacak.

Editör: Saliha Kara