Saç kurutma makinesini sıkça kullanıyorsanız bunları bilmeniz gerekiyor...

MADDE-1 

Saçı sadece sıcak havayla kurutmayın. Saçınızı kuruturken soğuk hava özelliğini de kullanın. Soğuk hava  saçınızın nemli kalmasını sağlar. 

MADDE-2 

Saçlarınızı kökten uca doğru kurutun.  Aksi kafa derinizin tahrip olmasına ve saçlarınızın karışmasına sebep olur.

MADDE-3

Kalem tuttuğunuz elinizle saçınızı şekillendirmeli diğeriyle de saç kurutma makinesini tutmalısınız. Çünkü güçlü olan elinizle saçınızı şekillendirmeniz daha mantıklı.

MADDE-4

Saçınızı kuruturken veya tararken aşağıya doğru çekmeyin. Bu saçın hacmini kaybetmesine neden olur.

MADDE-5

Saç kurutma makinesini kafaya çok yakın tutmayın. Eğer saç kurutma makinesini saçınıza çok yakın tutarsanız saçlarınızın kırılmasına sebep olursunuz. Aynı zamanda saç deriniz de yanabilir. 

BİM 2 Ağustos kataloğunda büyük indirimler! Ultra HD TV, Akıllı bileklik, Laptop, Powebank,Araç içi nemlendirici… BİM 2 Ağustos kataloğunda büyük indirimler! Ultra HD TV, Akıllı bileklik, Laptop, Powebank,Araç içi nemlendirici…

MADDE-6

Saçlarınızı 4-5 parçaya bölerek kurutun. 

MADDE-7

Saçı uzun süre havluya sarılı şekilde tutmayın.  Çünkü havlunun kumaşı saçınıza sürtündüğünde saçınızı hassaslaştırır ve bu da kuruturken saçınızı kırılmaya daha yatkın yapar.

MADDE-8

Eğer saçınızı haftada bir veya daha fazla kez kurutuyorsanız ısıdan korumaya yardımcı ürünler kullanın.

MADDE-9

Saçınızı, makinenizin dar başlıklı ucuyla kurutun. 

MADDE-10

Saçı kurutur kurutmaz dışarı çıkmayın. Çünkü sıcaklığın ani olarak değişmesi hem saçınızı kabartır hem de saç derinize zarar verir.

MADDE-11

Saçı kurutmaya vigoyla başlamayın. Bu şekilde kurutmaya başlamanız saç uçlarınızın daha çabuk kırılmasına ve saçlarınızın karışmasına sebep olur. 

MADDE-12

Saç kurutma makinesinin başlığında seramik veya plastik kullanmak saçınızı şekillendirmenizi kolaylaştırırken metal başlıklar hızlı ısındığından saçınıza zarar verir.

MADDE-13

Saç kurutma makinesini temizleyin. Hava deliklerine biriken toz, kir ve saç kremi ürünler hava akımını yavaşlatır, bu da makinenin içindeki hava sıcaklığının artmasına sebep olur. Sonuç olarak makineniz ya bozulur ya da tutuşur. 

MADDE-14

Saçı en yüksek sıcaklıkta kurutmayın. Saçınızı bu şekilde kurutmanız saçınızın fazla kurumasına ve kolay kırılır bir hale gelmesine sebep olur. 

MADDE-15

Saç kurutma makinesini sabit tutmayın. Çünkü makineyi  sağa-sola veya öne-arkaya hareket ettirmek saçınızı şekillendirmenizi kolaylaştırır.

Editör: Sena ERDOĞAN