Önceki yıllarda rutin olarak 2 doz uygulanan aşı sayısı Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıkamaya göre bu yıl 3'e çıkarıldı. Aşının ilk dozunun 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde uyulanacağı belirtildi.

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılan açıklamada, "Bu yıl ilk kez 3 doza çıkardığımız aşının ilk dozunu 29 Ocak-31 Mart tarihlerinde aşı bedeli almadan uygulayacağız. Bakanlığımız Şap aşılama programı kapsamında yapılan çalışmalar İl Müdürümüz Sayın Murat Şahin'in katılımıyla İl ve İlçe merkezlerimizde devam ediyor." ifadelerine yer verildi.

 İhbarı mecburi olan hastalıklar arasında yer alan şap hastalığı, sığır, manda, koyun ve keçi gibi çift tırnaklı hayvanlarda rastlanıyor. Hastalık et ve süt veriminde ciddi kayıplara neden oluyor. Bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Programı doğrultusunda aşılama progmı düzenleniyor.

7 adımda pürüzsüz ve dümdüz bir cilde sahip olmak gerçekten mümkün 7 adımda pürüzsüz ve dümdüz bir cilde sahip olmak gerçekten mümkün

Editör: Sena ERDOĞAN