Sinan Oğan için değerli bir akademisyen, siyasette geleceği var diyen Mustafa Sarıgül, “Sinan Oğan’a oy verenler zaten iktidarı benimseselerdi Tayyip Bey’e oy verirlerdi. Sinan Oğan’ın muhalefetten yana tavır almasını, kendisini sevenler ve kendisine oy verenler açısından daha değerli buluyorum. Ve kendi siyasi geleceği açısından da daha değerli buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Oğan’ın çıkışı bir muhalefet çıkışı

Seçim 2023’te Hülya Hökenek’in sorularını yanıtlayan Sarıgül, Sinan Oğan’ın çıkışının muhalefet çıkışı olduğunu belirterek, “Oğan zaten Tayyip Erdoğan’ı destekleydi aday olmasına gerek yoktu. Aday olduğuna göre bir iddia ortaya koyarak aday oldu. Özellikle ‘Malazgirt’ten Kocatepe’ye tam bağımsız Türkiye, Alparslan’lar da bizim Fatih Sultan Mehmet’ler de bizim, Mustafa Kemal Atatürk’lerde bizim’ diyen Atatürk milliyetçiliğini savunan ve bunu her zaman söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan’ın çok ortak noktası var.” dedi.

Terörü konuşuyorsak sorumlusu muhalefet değil iktidar

“Terör konusunda Sinan Oğan’la, bizler, 6’lı ittifakta bulunanlar, özellikle Kemal Kılıçdaroğlu farklı bir şey düşünmüyor.” diye konuşan Sarıgül, terörden iktidarı sorumlu tuttu. Sarıgül, “Bakın Türkiye’de bugün terörü konuşuyorsak, silahları konuşuyorsak, şehitlerimiz geliyorsa bunun sorumlusu muhalefet değil ki bunun sorumlusu iktidar. İktidar 1-2-3 yıllık olsa bir şey demeyelim ama iktidar 22 yıldır ülkeyi yönetiyor. Ülkeyi yöneten iktidarın görevi, barışı sağlamak, komşularımızla iyi ilişkiler sağlamaktır.”şeklinde konuştu.

ABD’den İran’a “Gemiyi derhal serbest bırakın” çağrısı ABD’den İran’a “Gemiyi derhal serbest bırakın” çağrısı

Senanur Erdoğan
 

Editör: Sena ERDOĞAN