2024 yılının başlarındayız. Bu sene kış diğer senelere göre biraz daha ılık geçmekle birlikte doğu Anadolu bölgesi'nde yaşayan insanların doğalgaz  faturası oldukça kabarık. Mevsim itibariyle daha ılıman geçen bölgelerden farklı olarak Doğu Anadolu bölgesinde aylık 3 bin ile 5 bin tl arası doğalgaz faturası ödeyenler var. Bu gerekçeler dikkate alındığında Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan ve Soğuğu ile kendinden söz ettiren iller Kış Tazminatı talebinde bulunuyor. 

Malatya'da aracın lastiğini değiştirirken otomobilin çarptığı kişi öldü Malatya'da aracın lastiğini değiştirirken otomobilin çarptığı kişi öldü

BÖLGESEL İNSAN DAĞILIMINA DA ETKİLİ

Özellikle insan nüfusunun çok yoğun olarak yaşadığı batı illerinde ısınma amaçlı olarak kullanılan doğalgaz, doğu bölgelerine göre çok daha fazla tüketiciye sahip olunması sebebiyle daha da uygun.

Ancak yanlışlık ta tam burada başlıyor. Metropollerdeki kalabalığı azaltmak, ülke genelinde ki insan dağılımını eşitlemek, metropollere biraz olsun nefes aldırmak için Doğu Anadolu Gibi soğuğun kemiklerde hissedildiği bölgelere en azından doğalgaz bedelleri ile ilgili bazı iltimaslar geçilmesi gerekiyor. 

Editör: Mücahit Özdemir