31 Ocak 2023 tarihinde dünyaya gelen SMA Tip1 hastası Nilperi bebek için Erzincan Valiliği'nden gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte “Nilperi’ye Nefes Ol” kampanyası başlatıldı. Kampanyaya destek olmak isteyen Erzincan Lisesi ise Nilperi bebek için kermes düzenledi. Günler öncesinden hazırlıklarına başlanan ve Erzincan Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen kermese katılım yoğun oldu. Kermesi organize eden Erzincan Lisesi’nin yanı sıra Erzincan’daki bütün okullar kermese katılarak etkinliğe destek verdi.

EBYÜ “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” aldı EBYÜ “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” aldı

Kermeste öğrenci ailelerinin ve Erzincanlı vatandaşların el emeği ile yaptığı poğaça, gözleme, tatlı, çeşitli reçeller ve bin bir çeşit yiyeceklerin satışı yapıldı. Yiyeceklerin yanı sıra süs eşyaları da yerini aldı.  İçeceklerin de bulunduğu kermeste aynı zamanda mangal yakıldı. 

Öte yandan düzenlenen etkilikte müzik unutulmadı. Küçük çocuğun çaldığı piyano kermeste hoş bir atmosfer oluşturdu.
Erzincan Lisesi Müdür Yardımcısı Serhat Kabasakal düzenlenen etkinlik için konuşma yaptı. Nilperi bebekten öncesinde haberlerinin olmadığını belirten Kabasakal, duyduktan sonra her yıl düzenledikleri kermesi bu yıl farkındalık oluşturmak adına Nilperi bebek için düzenleme kararı aldıklarını ifade etti. Kabasakal, “Maddi açıdan bebeğin ihtiyacı olan miktarı karşılamamız söz konusu değil farkındayız ama farkındalık oluşturmak önem arz ediyor. Bunu da başardığımıza inanıyorum.” dedi.  Konuşmasına devam eden Kabasakal, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun’a, sendikalara, gönüllü vatandaşlara, öğretmenelere, öğrencilere ve Gönüllü Gençler Derneğine teşekkür ederek Erzincan’da başka SMA hastası bebek olmadığını ve Erzincanlı olarak bu bebeği kurtarmanın önemine değindi.


Kermese Demirkent Ortaokulu adına gelen öğretmen kermesi çok beğendiklerini söyleyerek, “Her detay ince ince düşünülmüş. Patikten tutunda reçellere, böreklere kadar her şey yapılmış. Çok beğendik, Demirkent Ortaokulu olarak katkı sağlamaya geldik.”şeklinde konuştu.

Nilperi bebek - annesi - kermes _1280x720

Ailenin ilk bebeği olan Nilperi bebeğin annesi ise “ Nilperi 31 Ocak doğumlu, 21 günlükken topuk kanından SMA Tip 1 tanısı konuldu. Şu anda 4 aylık. İhtiyacımız olan ilaç dünyanın en pahalı ilacı 1 milyon 819 dolar. Bu hastalıkla ilgili kampanyalar bu şekilde ilerliyor. Kermes çok güzel, herkesin katkısı, desteği var. Herkese teşekkür ediyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz.” diyerek destek çağrısında bulundu.


Senanur Erdoğan
 


 

 
 


 vatandaşlar da des

Editör: Sena ERDOĞAN