Saç renginin tenle kusursuz bir ahenk yakalaması için  renk seçiminde dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunuyor. Özellike ten rengine dikkat etmek gerekiyor.

Saç uzmanları saçlarda hiç boya yokmuş gibi duran bir tona ulaşabilmek için ten renginin göz önünde bulundurulması gerektiğini akarıyor.

Ten Rengine Uygun Saç Rengi Nasıl Bulunur?

Kişinin ilk olarak cilt tonunu ve cilt alt tonunu belirlemesi gerekiyor. Sıcak, soğuk ve nötr olmak üzere 3 farklı  cilt alt tonu bulunuyor.

Sıcak alt tonlu cilt: Genelde esmer ya da buğday tenlilerin alt tonu sıcak olur. Bileğin iç kısmındaki damarlar yeşil tonlarında olur.

Soğuk alt tonlu cilt:  Bileğin iç kısmındaki damarlar mavi, mor tonlarında olur.

Nötr alt tonlu cilt: Bilek bölgesindeki damarlar hem mavi hem de yeşil tonlarında olur.

Açık Tenlilere Uygun Saç Renkleri

Açık Tenlilere Uygun:  Küllü sarı - Platin sarı - Kızıl tonları 

Buğday Tenlilere Uygun Saç Renkleri: Kumral tonları - Karamel tonları - Koyu sarı tonları 

Esmer Tenlilere Uygun Saç Renkleri: Koyu ve soğuk kahve tonları - Altın kahve tonları -kızıl kahve ve Türk kahvesi tonları

PÜF NOKTA:

Kalın telli saçlarda boya hemen tutmayabilir. Bu nedenle uygulama aşamasında hem boyayı bol bol sürmeye hem de saçlarda uzun bekletmeye özen gösterilmeli.

A-101 İnternete Özele KİWİ Robot Süpürge, Airfryer Fırın, TAÇ Tencere/ Tava geliyor. A-101 İnternete Özele KİWİ Robot Süpürge, Airfryer Fırın, TAÇ Tencere/ Tava geliyor.

İnce telli saçlar ise boyayı daha hızlı absorbe eder. Bu nedenle uygulama sonrasında boyayı saçta talimatlarda yazandan daha uzun süre tutmamaya dikkat edilmeli.

Editör: Sena ERDOĞAN