MediaMarkt'tan Bahar Kampanyası MediaMarkt'tan Bahar Kampanyası

Yapılan duyuruya göre TOKİ, aylık 3 bin 320 TL’lik taksitle, sıfır daire satın alabilme imkanı veriyor. TOKİ’nin bu kampanyası için vatandaşlara 180 aylık bir vade seçeneği de veriliyor. Söz konusu daireler ise 36 ayrı ilde bulunuyor. Bu dairelerin genel özelliği ise 2 + 1 olması ve sıfır nitelikte olması. Ancak bu kampanya ile ev sahibi olmak isteyenlerden bir şartın da yerine getirilmesi isteniyor. Bu şart da 81 bin 511 TL’lik peşinat verebilmek. Bu peşinatı veren hemen herkes, kolay bir şekilde ev sahibi olabilecek.

Konut Fiyatları Ne Kadar?

TOKİ’nin sunmuş olduğu bu program kapsamında, vatandaşlar tıpkı kira öder gibi ev sahibi olabilecekler. Ancak bunun için kişilerin belli bir peşinat vermesi şartı da koşuluyor. Buna göre, ev alma niyetinde olan kişilerin 81 bin 511 TL peşinat vermesi gerekiyor. Bu parayı veren kişiler ise 3 bin 320 TL’lik aylık ödemelerle ev sahibi olabilecek.

Bu miktarlar şehirlere ve ilçelere göre de değişiklik gösterebiliyor. TOKİ’nin bu proje kapsamında daire satışa çıkaracağı belli başlı iller ise şu şekilde görünüyor: İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Kocaeli, Mersin, Zonguldak, Çorum, Niğde, Giresun, Ordu, Aydın, Artvin, Edirne, Kırıkkale, Çankırı, Erzincan, Muğla, Afyon, Hatay, Aksaray, Van, Nevşehir, Kastamonu, Elazığ, Bilecik, Denizli.

Bununla birlikte, Aksaray, Bursa, Çorum, Denizli, Bilecik, Çankırı ve Niğde’nin de içinde olduğu 7 ilde 2 + 1 evler için aylık tutar 2 bin 800 TL’ye kadar inebiliyor. 3 + 1 evler içinse aylık ödeme miktarı 3 bin 500 TL civarında olacak gibi görünüyor.

Evlerin fiyatları vade sayısına ve şehir ile ilçelere göre farklılık gösterebiliyor. Ancak genel olarak bakıldığında aylık ödeme tutarları, şu anki kira fiyatlarından daha ucuza olacak gibi görünmekte.

TOKİ Başvuruları Nasıl ve Nereden Yapılmakta?

TOKİ’nin bu avantajlı fırsatından yararlanabilmek için, belirtilen miktarda peşinat ödenmesi şartı aranıyor. Başvuru tarihi açıklandığında, e – Devlet üzerinden giriş yaparak bu ilanlara başvurmak mümkün olabiliyor. Öte yandan TOKİ’nin kendi resmi internet sitesinden de ilanlar takip edilebiliyor. Toki.gov.tr üzerinden giriş yapılarak, ilanlara bakılabilir ve başvurular yapılabilir.

Haber Merkezi

Editör: Saliha Kara