Haber: Adem KÜÇÜKKAYA

Asgari ücretin artış oranına göre tulum peyniri toptan ve perakende satışının belirleneceği ve yeni fiyat ile piyasaya sürüleceği iddia edildi ve denetim mekanizması vatandaşlarca göreve davet edildi.

Vatandaşlar açıklamalarında; “Üreticiden alınan peynir fiyatı belirlenirken asgari ücret artışı, enflasyon oranları, gıda artış oranları, yem artış oranları dikkate alınmadı. Ne oldu da depolar dolduktan sonra bunlar beklenir oldu. Bürokraside, STK'larda, temsilciliklerde vs toplumu temsil ettiklerini her platformda dile getirenlerin, toplum haklarına riayet etmeyip üstüne birde üreticiden ucuza aldıkları ürün üzerinden stokçuluk gibi bir suça ortak olmaları ayrı trajikomik bir durum.

Teknik Direktör Bülent Akan Rektör Akın Levent'i makamında ziyaret etti Teknik Direktör Bülent Akan Rektör Akın Levent'i makamında ziyaret etti

37 TL'den peyniri %160 kar ile toplayıp depolarda stoklayıp servetine servet katan, buda yetmez gibi gelen müşterileri peynir yok diyerek piyasaya peynir akışını durduranların, asgari ücretin belirlenmesini bekleyenlerin sergiledikleri bu tutum görmezden gelinecek bir konu değil. Tabi hepsi stokçuluk yapıyor demiyoruz. Ticaret ahlakı olan, dinimize uygun ticaret yapan, hakkı, halkı gözeten esnafı tenzih ediyoruz. Denetim mekanizmasının bu konuya el atmasını istiyoruz” dediler.

Editör: Doğu Gazetesi