Bahar şenlikleri kapsamında Erzincan Kültür Eğitim Vakfı’nın katkılarıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  “Türkülerle Anadolu Ses Yarışması” düzenlendi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa 3. Ordu Komutanı Korg. Yavuz Türkgenci, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı (EKEV) Başkanı Sadık Ağca, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi üst yönetimi, kamu kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk Halk Müzik Sanatçısı Arif Kurt, Turgay Coşkun ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Anabilim Dalı öğretim elemanı Öğr. Gör. İlhan Akdeniz’in jüri olarak yer aldığı programda, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencilerinden oluşan finalist yarışmacıları canlı performanslarını gerçekleştirdi.

Yarışmada Eğitim Fakültesinden Özge Kuğulu “Gova Gova İndirdiler Yazıya” adlı türküsü ile birinci, Eğitim Fakültesinden Tolga Gedik “Tevekte Üzüm Kara Dalı” türküsü ile ikinci ve Spor Bilimleri Fakültesinden Zahid Can adlı öğrenci ise seslendirdiği “Bilmem Ağlasam mı Ağlamasam mı” türküsü ile üçüncü oldu.

Yarışmacılar heyecanla yarışırken ödül töreninde Türk Halk Müzik Sanatçısı Arif Kurt ve Turgay Coşkun da birbirinden güzel türküler seslendirerek izleyenlere türkü ziyafeti çektiler.

İzleyicilerin de büyük keyif aldığı türkü gecesi, kazanan yarışmacıların açıklanması ve ödül -taktimi ile son buldu.

Program sonunda konuşma yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent de birebirinden güzel türküler seslendiren Türk Halk Müziği Sanatçıları Arif Kurt ve Turgay Coşkun’a katkılarından dolayı teşekkür ederek performanslarından dolayı tebriklerini sundu.

Editör: Doğu Gazetesi