KEPEK VE SAÇ DÖKÜLMESİ

Kepek ve saç dökülmesi problemi önemli vitamin ve besin eksikliklerinin bir işareti olabilir. Pul pul saç derisine sahip olmak demirin yanı sıra çinko, B2, B3, B6 ve B7 vitaminlerinin düştüğünün işareti olabilir.

DERİ DÖKÜNTÜLERİ

Bazen deri döküntüleri enfeksiyonlardan veya belirli bitkilere dokunmaktan kaynaklanabilir. 

DİLDE BEYAZLIK

 Dilinizde beyaz lekelerin göründüğünü fark ederseniz bu, şeker hastaları arasında çok yaygın olan belirti olabilir.

ŞİŞ AYAK BİLEKLERİ

Yağları mum gibi eriten o besinler! Özellikle ara öğünde bu tarifi mutlaka deneyin Yağları mum gibi eriten o besinler! Özellikle ara öğünde bu tarifi mutlaka deneyin

Ayak bileklerinin şişmesi hamileliğin yanı sıra kötü kan dolaşımı, kalp sorunları veya tiroid bezlerinin az çalışması anlamına gelebilir. 

GÖZ KURULUĞU

 Kuruluk yaşlanmadan veya bazı ilaçlardan kaynaklanabileceği gibi aynı zamanda bir bağışıklık sistemi bozukluğu olan sjögren sendromunun da bir işareti olabilir.

KARINDA ŞİŞKİNLİK

Yemekten sonra yaşanan hafif şişkinlik gıda duyarlılığının da bir işareti olabilir. Alerjiniz olan yiyecekleri yemek midenize çok fazla gaz salınmasına neden olur. 

 MORLUKLAR

Rastgele morarma, basit bir vitamin eksikliği anlamına gelebilir ancak aynı zamanda kan pıhtılaşma hastalığı gibi daha ciddi bir durumun da işareti olabilir.

SUSUZLUK

Her zaman susamış hissetmek prediyabetin tipik bir belirtisi olabilir.

KAS SEĞİRMELERİ

Kas seğirmesinin fiziksel aktivite, stres, dehidrasyon ve yeterince uyku almamak gibi birçok nedeni olabilir. Daha ciddi vakalarda ise nörolojik bir bozukluk veya böbrek hastalığı anlamına gelebilir.

Editör: Sena ERDOĞAN