2025 yılının son günlerini yaşarken, Erzincanlı vatandaşlar 1 Ocak 2026 sabahına yeni fiyat tarifeleriyle uyanacak. Uzmanların "daha zor geçecek" dediği yeni yılda, iğneden ipliğe birçok kalemde değişiklik ve fiyat artışı yaşanacak.

Araç Alım Satımında "Harç" Dönemi

Erzincan’da ikinci el araç piyasasını yakından ilgilendiren düzenleme ile araç satışlarında yeni bir masraf kalemi oluştu. 1 Ocak’tan itibaren hem sıfır hem de ikinci el araç devirlerinde satış bedeli üzerinden binde 2 oranında harç alınacak. Vatandaşlar en az 1.000 TL ödeme yapacak; örneğin 1 milyon TL’lik bir araç satışında 2 bin TL harç ödenecek.

Elektrik Faturasına "Limit" Ayarı

Kış aylarının çetin geçtiği Erzincan’da elektrik faturaları da yeni düzenlemeden nasibini alacak. Yıllık 4 bin kilovatsaati (aylık ortalama 333 kWh) aşan abonelerin devlet sübvansiyonu kaldırılacak. Aylık faturası şu an 984 TL’nin üzerinde olan abonelerin faturalarının, yeni yılda yaklaşık 1.955 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

Pasaport ve IMEI Cep Yakacak

Yurt dışı bağlantısı güçlü olanlar için pasaport harçları rekor seviyeye ulaştı. 4-10 yıllık pasaport harcı 14 bin 147 TL’ye, yurt dışı çıkış harcı ise 1.254 TL’ye yükseldi. Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti ise 57 bin 241 TL oldu.

Akaryakıt ve Poşete Zam

Şehir içi ve şehirler arası ulaşımı etkileyecek akaryakıt zammı da kapıda. Benzine 1 lira 32 kuruş, motorine ise 1 lira 42 kuruş zam yansıtılacak. Market alışverişlerinde kullanılan plastik poşetlerin ücreti ise 1 TL’ye çıkarıldı.

Muhabir: Sümeyra İÇER