Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde Senato Toplantısı'na katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Erzincan’a geldi. Erzincan’da ilk önce Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ile birlikte Erzincan Valisi Mehmet Makas’ı makamında ziyaret eden Başkan Özvar, ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde düzenlenen “Bir Osmanlı Alimi: Eğinli Ebu Seylh Numan Efendi” temalı panele katıldı. Başkan Özvarı’ın Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tüm personeli ile bir araya geldiği panel, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Panele YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Âdem Başıbüyük, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Genel Sekreter Doç. Dr. M. cihat Özgenel, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Oldukça yoğun bir ilginin olduğu panel, açılış konuşması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Panelde ilk konuşmayı yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, sözlerine başta YÖK Başkanı olmak üzere tüm katılımcılara “hoş geldiniz” diyerek başladı. Kalite güvence sistemini bütün birimlerimizde uygulamaya koyarak, yapılan çalışmalar ve performans analizleriyle Üniversitemizin kendini tanımış, gelişmeye açık yönlerini tespit etmiş, hem akademik hem de idari yapılarda atmış olduğu stratejik adımlarla eksikliklerini gidererek önemli sıçramalar yaptığını belirten Rektör Levent, yine Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi kurumsal ve birimler bazda da akreditasyon için önemli adımlar atıldığını söyledi.

Rektör Levent, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin son dönemlerde sergilediği akademik performansı ile Times Higher Education World University Rankings, U.S. NEWS & World Report, SCIMAGO gibi saygın sıralamalarda başarı elde eden Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin, son olarak Haziran ayı başında yayınlanan Asya Üniversiteleri sıralamasına da ilk defa girerek, Türkiye’den 66 üniversiteden, devlet üniversiteleri içerisinde atıf puanlamasında 10. sırada yer alarak önemli bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, bu başarının asıl sahibi olan akademisyenlere teşekkür etti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin, Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında bir çok proje gerçekleştirdiğini ve gerçekleştirmeye devam ettiğini belirten Rektör Levent, yine ilimizin potansiyel önceliklerinden olan tarımsal üretim ile ilgili olarak Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde geçtiğimiz yıl kurulmuş olan “Gıda ve Tarımsal Ürünler Araştırma Merkezi” ve bu alanda yapılan çalışmalar ve yeni kurulması için başvurusu yapılan “Deprem Teknolojileri Araştırma Enstitüsü” hakkında bilgiler verdi.

Rektör Levent, Üniversitemizin ülkemiz için hayati önem taşıyan Milli Savunma Sanayinin önemli kuruluşları (Aselsan, Baykar Savunma, Havelsan, Roketsan, Tusaş ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm ofisi) ile işbirliği protokolleri imzaladığını, ilgili sektör elemanları ve öğretim elemanları tarafından ortak çalışmalar başlatıldığını ve bu sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda öğrenci yetiştirilme sürecine de girdiğini belirterek, Eğitim-öğretim, Ar-Ge, Toplumsal Katkı ve Uluslar-arasılaşma gibi temel misyonumuzu en iyi şekilde geliştirmeye devam ettiğini söyledi.

Daha sonra konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Erzincan’da ve EBYÜ’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yükseköğretim sınavında kaldırılan barajın önemli bölümlerin sıralamasını etkilemediğini, yani kalitesini düşürmediğini vurguladı. Başkan Özvar, bu çalışmayla diğer bölümlerde boş kalan kontenjanlara öğrencilerin daha kolay yerleşmesini amaçladıklarını söyleyerek, gelecekte yükseköğretime daha fazla ihtiyaç duyulacağı için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti.

YÖK olarak üniversiteler için yapmakta oldukları iyileştirme çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Özvar, Eğinli Ebu Seylh Numan Efendi hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, Türk tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. EBYÜ’de böyle bir panelin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özvar, son olarak Üniversitemizin açılması için YÖK’e başvuru yaptığı “Deprem Teknolojileri Araştırma Enstitüsü”nün açılışının YÖK’te oy birliği ile kabul edildiğinin müjdesini vererek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Prof. Dr. Abdulkadir Gül’ün moderatörlüğünde geçilen panelde, ilk olarak Doç. Dr. Kahraman Şakul, hazırladığı sunum eşliğinde çeşitli kitaplar ve kaynaklardan derlediği bilgilerle Eğinli Ebu Seylh Numan Efendi hakkında detaylı bilgiler verdi. Ardından sunum yapan Dr. Rukiye Özdemir de Eğinli Ebu Seylh Numan Efendi’nin hayatı, eserleri ve kişiliği hakkında detaylı bilgiler vererek katılımcıları bilgilendirdi.

Panel sonrası Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü YÖK Prof. Dr. Akın Levent, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür belgesi takdim ederken, Başkan Prof. Dr. Erol Özvar da paneli düzenleyen moderatör ve panelistlere teşekkür belgesi takdim etti. Panel resim çekimleriyle sona erdi.

Panelin ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’i makamında ziyaret eden Başkan Özvar, daha sonra öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet ederek onların fikirlerini dinleyen YÖK Başkanı, ardından Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Senato Toplantısına iştirak ederek Erzincan’daki programlarını tamamladı.

Editör: Doğu Gazetesi