İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 14 bin 350 çocuk, 9 bin 460 kadının öldürüldüğü aktarıldı.  İsrail saldırılarına maruz kalanların yüzde 73'ünün kadın ve çocuk olduğuna vurgu yapıldı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada açıklamada, 7 bin kişinin enkaz altında veya kayıp olduğu kaydedildi.hastanelere ulaşan ölülerin sayısının 32 bin 623, yaralı sayısının ise 75 bin 92 olduğu hatırlatıldı.

İsrail'in halkı zorla aç ve susuz bıraktığı, insani yardımların girişini engelleyerek insani felakete neden olduğu Gazze'de 28 çocuğun yetersiz beslenme ve sıvı kaybından dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 70 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediğine dikkat çekildi.

Gabar ve Cudi Dağları 15 günlüğüne özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi Gabar ve Cudi Dağları 15 günlüğüne özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildi

Sağlık sektörünü de hedef alan İsrail saldırılarında 364 sağlık çalışanı ve 48 sivil savunma görevlisinin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, 136 gazetecinin İsrail saldırılarında öldüğü ifade edildi.

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de 17 bin çocuğun ebeveynlerinden biri veya her ikisinden yoksun şekilde yaşadığına işaret edildi.

Editör: Sena ERDOĞAN